KHO hylkäsi puhdistamoja koskevat valitukset

Korkein hallinto-oikeus (KHO) on hylännyt JVP-Euran, Säkylän Köörnummen ja Apetit Suomi Oy:n puhdistamojen ympäristölupia koskevat valitukset. Valittajina olivat JVP Eura Oy, Apetit Suomi Oy sekä Säkylän kunta.

Valitukset koskivat  muun muassa päästörajoja ja niiden määräytymistä.

Oleellisimpia yksittäisiä asioita oli kuitenkin lupiin asetettu vaatimus selvittää puhdistetulle jätevedelle vaihtoehtoinen purkupaikka Eurajoen sijaan. Siirtoputken avulla vedet voitaisiin johtaa esimerkiksi Kokemäenjokeen tai suoraan mereen.

Luvanhaltijoiden on selvitettävä vaihtoehtoa erikseen tai yhdessä. KHO lisäsi tähän annettua määräaikaa, ja nyt takarajana on kuluvan vuoden loppu.

Selvityksen jälkeen puhdistamojen on jätettävä jäteveden purkupaikkaa koskeva ympäristöluvan muutoshakemus. KHO ei sulje pois mahdollisuutta, että paikka voisi edelleen olla Eurajoki.

- Nämä ratkaisut on mahdollista tehdä vasta sitten, kun purkupaikkavaihtoehtoja ja eri vaihtoehtojen vaikutuksia erityisesti vesien tilaan on selvitetty tarkemmin, oikeus toteaa.

KHO antoi päätöksensä myös Jujo Thermal Oy:n ympäristöluvasta. Siinä valitus kohdistui muun muassa JVP-Euran puhdistamolle johdettavien jätevesien laatuun. Oikeus hylkäsi yhtiön itsensä jättämän valituksen.

Päätösten summana Euran ja Säkylän jätevedenpudistamojen sekä Jujo Thermal Oy:n ympäristöluvat ovat nyt lainvoimaisia.

Muokattu 9.1. klo 9.50:  Jujo Thermal Oy:n asia koski sen omaa ympäristölupaa.
Muokattu 11.1.: Jujo Thermalin luvasta oli jätetty vain yksi, yhtiön oma valitus.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.