Khronoksen talon virtuaaliympäristö esillä Educassa

Virtuaaliympäristöstä on olemassa myös mobiiliversio.

| Päivitetty

Educa 2019 -messujen kävijät pääsevät kokemaan Khronoksen talon virtuaalitodellisuusympäristön Lönnströmin taidemuseon messuosastolta 6g20.

Virtuaalitodellisuusympäristö dokumentoi Pöytyän Ortenojalla Varsinais-Suomessa sijaitsevaa aidattua, ihmisiltä kiellettyä kiinteistöä ja sen pihapiiriä, Khronoksen talo -teosta (2016–2017), yhdistämällä tieteelliset tutkimukset, kuvataiteilijoiden näkökulmat ja peliyrityksen osaamisen.

Khronoksen talo on ensimmäinen Lönnströmin taidemuseon nykytaiteen projekteista. Se on IC-98:n eli kuvataiteilijakaksikko Visa Suonpään ja Patrik Söderlundin toteuttama käsitteellinen ympäristötaideteos.

Educa 2019 -messuilla Khronoksen talon virtuaalitodellisuusympäristö on koettavissa HTC Vive -virtuaalitodellisuuslaseilla. Virtuaalitodellisuusympäristön voi ladata ilmaiseksi taidemuseon verkkosivujen kautta linkistä www.lonnstrominmuseot.fi/vt

Mobiililaitteilla voi myös ladata sovelluskaupoista (Hakusana: House of Khronos) ilmaisen mobiiliversion virtuaalitodellisuusympäristöstä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut