Kiinnitä kuorma kunnolla lyhyellekin matkalle

Rami Kuusisto ja Pekka Heino hakivat torstaina Kollan Pojilta lautatavaraa Kuusiston aitaa varten. Miehet sitoivat kuorman kiinni liinoilla ja merkitsivät pitkän kuljetuksen asianmukaisesti punaisella narulla. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Kesämökkikausi ja pihatyöt ovat jälleen tuoneet henkilöauto-peräkärry-yhdistelmät runsaslukuisina liikenteeseen. Peräkärryn kuormaamiseen liittyvät säännöt eivät välttämättä ole kaikille selviä, ja tien päällä saattaa tulla vastaan melkoinen kirjo erilaisia kuormaustyylejä.

Poliisin mukaan kuormien huonot kiinnitykset eivät varsinaisesti ole Satakunnassa ongelma, mutta joskus vedellään jopa täysin sitomattomia peräkärrykuormia.

– Kärryssä voi olla kaikenlaista liinaa ja narua, mutta silti kuormaa ei ole sidottu kiinni. Varsinkin lyhyitä matkoja ajetaan näin, kertoo ylikonstaapeli Harri Rouhiainen Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Rouhiaisen mukaan tavallista on, että kuljetetaan puutavaraa liikkeestä kotiin kiinnittämättä sitä ja vedotaan juuri matkan lyhyyteen. Peräkärrystä mahdollisesti putoavat laudat tai muut tavarat voivat kuitenkin aiheuttaa vaaratilanteita tai jopa onnettomuuksia.

– Tien poskessa näkyy välillä tavaraa, joka on selkeästi pudonnut jonkun kuormasta. Raskaan liikenteen kohdalla onnettomuudet voivat olla vakavia, mutta kyllä henkilöautojen peräkärrykuormistakin on vaaratilanteita syntynyt.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.