Kiinnostaisiko tämä uusrenenssanssirakennus? – tällaisia suunnitelmia Raumalla on arvokoulunsa varalle

Rauman kaupungintalokorttelin jokainen rakennus suojellaan.

Rauman kaupungintalokorttelissa sijaitseva Tarvonsaaren koulu on vuodelta 1897. Tyylisuuntana on uusrenessanssi.

Tarvonsaaren koulun arvorakennuksessa saattaa tulevaisuudessa olla asuntoja, liiketiloja ja toimistoja. Rauman ydinkeskustassa sijaitseva koulurakennus on valmistunut vuonna 1897, ja se edustaa uusrenessanssia tyyliltään.

Tarvonsaaren koulu on jo pantu myyntilistalle, mutta ennen myyntiä edessä on asemakaavamuutos. Samalla rakennus lohkotaan erilliseksi kiinteistöksi muusta kaupungintalokorttelista.

Kaavamuutoksen myötä koulun tontista tulee asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Koko kaupungintalokortteliin ulottuva kaavauudistus tuo alueelle muitakin muutoksia.

Kaikki korttelin rakennukset saavat suojelumerkinnän. Ennestään sellainen on ollut vain Tarvonsaaren koululla ja kaupungintalon vanhalla osalla. Uudet suojeltavat rakennukset ovat kaupungintalon uusi osa sekä Hattulan, Heinrichsin ja Pikkutalon puurakennukset.

Kaikki rakennukset merkitään kulttuurihistoriallisesti arvokkaiksi ja kaupunkikuvan säilymisen kannalta tärkeiksi rakennuksiksi.

Purkaminen on kielletty ja korjaus- ja muutostöiden on sovelluttava rakennukseen ja ympäristöön. Ulkoasua tai sisärakenteita koskevat olennaiset muutokset vaativat museoviranomaisen kuulemisen.

Yksi taso lisää pysäköintiin

Lisäksi kaupungintalokortteliin on tarkoitus tuoda lisää pysäköintipaikkoja korottamalla Kalliokadun ja Lyseokadun kulmassa sijaitsevaa pysäköintihallia.

Jatkossa pysäköintitasoja saa olla nykyisen kahden sijasta kolme. Alin taso sijoittuu kellarikerrokseen ja ylintä tasoa ei saa kattaa. Lisätasolle johtava ajoluiska sijoitetaan nykyisen parkkihallin ja Tarvonsaaren koulun väliin.

Tarvonsaaren koulu nykyisin Rauman kansalaisopiston käytössä, mutta edessä on muutto, kun Karin kampus valmistuu.

Tarvonsaaren koulun asemakaavamuutosta koskeva luonnos on hyväksytty kaupunginhallituksen kaavoitusjaostossa. Seuraavaksi luonnos asetetaan julkisesti nähtäville.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut