Kiinteistöveron maksu onnistuu e-laskuna

Verohallinto tarjoaa ensimmäistä kertaa e-laskua vuoden 2014 kiinteistöveron maksamiseen.

Henkilöasiakas voi maksaa kiinteistöveronsa e-laskulla tai suoraveloituksen korvaavalla suoramaksulla. Myös yritysasiakas voi hoitaa kiinteistöveronsa sähköisesti käyttämällä yrityksille suunnattua verkkolaskua.

Henkilöasiakas voi tilata e-laskun omassa verkkopankissaan viimeistään 22.8. Suoramaksutoimeksianto tehdään pankin kanssa samaan päivämäärään mennessä. Kiinteistöveron eräpäivät ovat tänä vuonna 8.9. ja 3.11.

Sähköinen maksaminen koskee toistaiseksi vain kiinteistöveroa. Uudet maksutavat kattavat tulevaisuudessa kiinteistöveron lisäksi myös muut keskeiset verot.

Kiinteistöveroa maksavia asiakkaita on yhteensä noin 2 074 000. Näistä potentiaalisia e-lasku- tai suoramaksuasiakkaita on 1,9 miljoonaa ja verkkolaskuasiakkaita noin 160 000. Sähköisen maksamisen suosio henkilöasiakkaiden keskuudessa on ollut tähän mennessä suhteellisen vähäistä, sillä vain 6,23 prosenttia potentiaalisista sähköisistä asiakkaista on tehnyt e-lasku- tai suoramaksutilauksen.

Viime vuonna noin puoli miljoonaa asiakasta maksoi kiinteistöveron ensimmäisen erän myöhässä. E-laskun tai suoramaksun avulla voi varmistaa, että vero tulee maksettua ajoissa eivätkä tilisiirrot ole hukassa eräpäivänä. Asiakas välttyy siten viivästysseuraamuksilta ja maksumuistutuksilta.