Kilpailu kiristyy Rauman katsastusasemien välillä

Rauman katsastusmarkkinoilla kilpailu kiristyy, kun Plus Katsastus avasi vastikään toisen toimipisteen Raumalle ja K1-Katsastajat pistää pystyyn täysin uuden aseman Sinkokadulle Luoteisväylän tuntumaan piakkoin.

Vastaisuudessa kaupungissa on siis peräti neljä katsastusasemaa, kun edellisten lisäksi mukana on myös A-Katsastus.

Raumaa pidetään kuitenkin sen verran isona paikkana, että kaikki uskovat kilpailussa pärjäävänsä. Hintakilpailu on kuitenkin edessä mutta myös asiakaspalveluun ollaan satsaamassa entistä enemmän.

A-Katsastuksen Rauman toimipisteen päällikkö Mauno Kuusisto arvioi, ettei kukaan toimijoista voi jatkossa pärjätä kovin hyvin.

– Rauman seudulla autojen määrä kasvaa hyvin maltillisesti, joten asiakkaita ei juuri tule lisää. Katsastusmiehiä on Raumalla nyt suunnilleen sama määrä kuin takavuosina. Silloin kun toimimme markkinoilla yksin, meillä oli palveluksessa toistakymmentä katsastusmiestä. Nyt sama määrä on jaettu usealle toimijalle, Kuusisto laskeskelee.

A-Katsastus ei ole viime vuosina palkannut ketään eläkkeelle jääneiden sijalle. Kuusisto uskoo kuitenkin tulevaisuuteen. Autojen katsastuksen lisäksi heitä työllistävät ajo-opetukseen liittyvät asiat. Niiden määrä on ensi viikolla voimaan tulevien uusien määräysten takia kasvussa.

Plus Katsastus Rauma Oy:n toimitusjohtaja Marko Aavikko sanoo yhtiönsä pysyvän jatkossakin Rauman markkinajohtajana.

– Varmastikin Kairakadun aseman asiakasmäärät jonkin verran tippuvat uuden toimipisteen myötä, mutta uskomme silti, että katsastettavia ajoneuvoja riittää kaikille toimijoille, Aavikko sanoo.