Kinkkua sulateltiin Raumalla ulkoillen

Sylvi Tauluvuori harjoitteli käännöksiä uusilla luistimillaan. Etsinnässä oli ollut vaaleanpunaiset kaunoluistimet, mutta meno sujui yhtä hyvin myös mustilla hokkareilla ilman apuvälineitä.


Joulupäivää vietettiin Raumalla ulkoillen. Lenkkeilijöitä oli liikkeellä runsaasti ja varsinkin Pyynpään tekojäärata oli kovassa käytössä.

Jouluaaton sateista ei ollut enää sunnuntaina merkkiäkään, vaan aurinko pilkahteli pilven takaa lasten ja aikuisten kiitäessä iloisina pitkin jäätä.

Sisarukset Vilho ja Sylvi Tauluvuori olivat ensimmäistä kertaa luistelemassa tänä talvena. Kohta kolmevuotiaalle Vilholle päivä oli erityisen jännittävä, sillä hänelle luistimet puettiin joulupäivänä ensimmäistä kertaa elämässään.

– Viitisen minuuttia Vilho jaksoi, ennen kuin piti ottaa luistimet pois, vanhemmat kertovat.

Kengät jalassa poikaa kiehtoi etenkin jääradan reunalle kasaantunut lumivuori.

Isosisko Sylvillä luistelukokemusta on kertynyt jo kolmen talven ajalta ja jäällä hän harjoitteli tanssiharrastuksestaan tuttuja pyörähdyksiä.

– Pukki kävi eilen mummulassa, Sylvi kertoo joulun vietosta.

Luisteluhetken jälkeen perhe kertoo suuntaavansa mummulaan jouluherkkuja maistelemaan. Samansuuntaisia suunnitelmia on myös monella muulla luistelijalla, sillä monet kertovat suuntaavansa joulupäivänä isovanhempiensa luokse.

Vilho Tauluvuori kokeili luistelua ensimmäistä kertaa joulupäivänä. Luistimet hän oli saanut yksivuotislahjaksi.

Luistinradan ihmispaljoudesta ei ollut merkkiäkään Lähdepellolla. Joulupäivänä sukset eivät luistaneet, vaan kuntoilualue oli hiljainen.

Ulkoilun lisäksi joulupäivänä vetivät myös kaupat, kun maito- ja sinappivarastoja käytiin täydentämässä. Osa kaupoista pitää joulupäivänä ovensa kiinni ja avaa ne asiakkaille vasta huomenna tapaninpäivänä. 

– Avasimme yhdeltätoista ja ihmisiä oli jo hieman ennen pihalla odottamassa, Kati Nieminen Uotilan Siwasta kertoo.

Niemisen mukaan ensimmäisten tuntien aikana on ollut vilkasta ja välillä asiakkaita on ehtinyt kertyä jonoksikin asti.