Kinorauma Oy muokkaa keskustan yrityskenttää

Niin sanotussa Onnelan kiinteistössä tällä hetkellä toimiva Panama Joe -yökerho ei ole tarvinnut käyttöönsä kiinteistön koko pinta-alaa, vaan alakerrassa tyhjillään on ollut noin 1400 neliötä.

– Sedu Koskinen kuvitteli aikoinaan Rauman suuremmaksi kaupungiksi kuin se onkaan, Kinorauma Oy:n toimitusjohtaja Riku Räsänen sanoo.

Kun kiinteistön omistaja halusi tiloista eroon, tarjottiin niitä vuokrasuhteen jatkamisen sijaan Kinorauma Oy:lle ostettavaksi. Samassa yhteydessä osakeyhtiö hankki itselleen myös Torinkympin ja Liiterin kiinteistöt.

– Tarkoituksena on, että Onnelan kiinteistön tyhjillään ollut alakerta kunnostetaan ja Torinkympin toiminta siirretään sinne loppuvuoden aikana, Räsänen kertoo.

Liiteri pysyy näillä näkymin entisellä paikallaan, ja Torinkympin nykyisen kiinteistön suhteen laitetaan mietintämyssyä päähän.

Kiinteistöjen ulkoasu on Museoviraston suojeluksessa, mutta sisätiloissa remonttia voidaan tehdä.

Monen kaupunkilaisen ajatuksissa liikkuu mielikuvia siitä, että Riku Räsänen yhtiöineen omistaa pian koko Rauman kaupungin.

– Raumaa ei ole tarkoitus vallata. Eikä kohteita niin paljon ole, mutta kauppoja on tullut nyt melko samoihin aikoihin. Tilanne elää koko ajan, ja pitää olla hereillä, etteivät tilaisuudet mene ohitse, Räsänen sanoo.

Liiketoiminta-alueita hankkimalla Räsänen pyrkii omien sanojensa mukaan luomaan kokonaisuuksia, joilla eri yritykset voivat toimia toisiaan tukien.

– Usein sanotaan, että kilpailu on pelkästään hyvästä, mutta joissain tapauksissa se voi myös tappaa yrityksiä. Rauman kokoisessa pienessä kaupungissa yksi tai kaksi hyvin toimivaa alan yritystä on parempi kuin monta huonosti menestyvää, hän jatkaa.