Kipakka hyökkäys: "Te olette sadassa päivässä pystyneet pettämään suurin piirtein kaikki vaalilupauksenne"

Keskusta käytti kyselytunnilla kovia sanoja hallituksen liikennepolitiikasta.

Keskustan kansanedustajat hyökkäsivät eduskunnan torstaisella kyselytunnilla ärhäkästi hallituksen liikennepolitiikan kimppuun.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen ihmetteli kysymyksessään, miten bensiinin hinta on voinut nousta, vaikka hallituspuolue perussuomalaiset on vaalikampanjoinnissaan nimenomaisesti profiloitunut autoilijoiden etujen ja matalien bensan hintojen puolustajana.

– Te olette sadassa päivässä, arvoisat perussuomalaiset, pystyneet pettämään suurin piirtein kaikki vaalilupauksenne, erityisesti autoilijoille antamanne vaalilupaukset. Lupasitte parantaa autoilijoiden asemaa, lupasitte että tienpito paranee ja lupasitte, että bensan ja dieselin hinta alenee. Näin ei tapahdu, vaan yksityistieavustuksia leikataan ja perustienpito heikkenee, Kurvinen sanoi.

Kurvinen viittasi puheenvuorossaan siihen, että pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallitus oli torstaina ollut vallassa sata päivää.

Perussuomalaiset puolustuskannalla

Perussuomalaiset puolustautuivat syytöksiä vastaan vetoamalla muun muassa ensi vuonna tulevaan polttoaineveron 160 miljoonan euron alennukseen, autoveroalennukseen, liikenneinfraan tehtäviin satsauksiin ja siihen, että uusiutuvien polttoaineiden jakeluvelvoitteen nousua maltillistetaan.

Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranteen (ps.) mukaan polttonesteiden hinnat olisivat tulevaisuudessa merkittävästi korkeampia, jos Orpon hallitus olisi jatkanut sitä edeltäneen Sanna Marinin (sd.) hallituksen linjoilla.

– Me pidämme hinnat hallinnassa, ja se tulee näkymään. Me teemme omilla päätöksillämme kaiken sen mikä on mahdollista, Ranne sanoi.

– Autoilijoiden tilanne tulee paranemaan huomattavasti verrattuna siihen, minkälaista politiikkaa Marinin hallitus aikaisemmin teki, hän jatkoi.

Valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.) puolustautui vetoamalla myös öljyn kalliiseen maailmanmarkkinahintaan.

– Hallitus ei voi mitään maailmanmarkkinahinnoille. Me emme voi sille mitään, mitä Opecin jäsenet ja mitä Venäjä päättävät tehdä öljymarkkinoilla, Purra sanoi.

Tuomas Savonen, STT

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut