Kirjallisuuden Finlandia-palkintojen saajat julkistetaan keskiviikkona suorassa televisiolähetyksessä

Kaunokirjallisuuden Finlandian valitsee tänä vuonna elokuvaohjaaja Zaida Bergroth. KUVA: Jussi Nukari /STT/Lehtikuva

Keskiviikkona julkistetaan tämänvuotiset kirjallisuuden Finlandia-palkintojen saajat. Voittaja valitaan kaunokirjallisuuden, tietokirjallisuuden sekä lasten- ja nuortenkirjallisuuden sarjoissa. Kussakin kategoriassa on ehdolla kuusi teosta.

Palkinnot jakaa Suomen Kirjasäätiö, ja jokainen palkinto on arvoltaan 30 000 euroa.

Voittajat julkistetaan suorassa televisiolähetyksessä Yle TV1:ssä ja Areenassa kello 19 alkaen.

Kaunokirjallisuuden Finlandia-voittajan valitsee tänä vuonna elokuvaohjaaja Zaida Bergroth, tietokirjallisuuden voittajan Miltton Oy:n varatoimitusjohtaja Katri Makkonen ja lasten- ja nuortenkirjallisuuden voittajan futuristi, tietokirjailija Perttu Pölönen.

Yleisö on jo päässyt äänestämään suosikkinsa tämä vuoden ehdokkaista. Kaunokirjallisuuden ehdokkaista yleisöltä sai eniten ääniä Rosa Liksomin Lapin sotaan sijoittuva romaani Väylä (Like), lasten- ja nuortenkirjallisuuden ehdokkaista puolestaan Anne-Maija Aallon romaani Mistä valo pääsee sisään (Otava).

Tietokirjallisuuden ehdokkaista yleisöä viehätti eniten kaksoiselämäkerta Wivi ja Hanna – Arkkitehdin ja kauppaneuvoksen yhteiset vuodet (Atena). Kristiina Markkasen ja Leena Virtasen teos kertoo arkkitehti Wivi Lönnin ja kauppaneuvos Hanna Parviaisen elämästä.