Kirjaston lainausluvut ovat Raumalla yhä kasvussa

Raumalaiset käyttävät kirjastopalveluja ahkerasti. Kaupunginkirjastosta tehtiin viime vuonna kaikkiaan 866 887 lainaa, missä kasvua oli 0,9 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Pääkirjastosta tehtiin viime vuonna hieman reilut 490 000 lainaa, kun luku edellisvuonna oli noin 487 000.

Myös sivukirjastojen lainamäärät ovat kasvaneet tasaista tahtia jo kolmena vuotena peräkkäin. Suurin kasvu lainamäärissä löytyi yllättäen Kodisjoelta, 37,3 prosenttia.

– Me järjestimme kodisjokelaisille viime vuonna pari tiedotustilaisuutta, jossa kehotimme heitä käyttämään oman lähikirjastonsa palveluja. Viestimme on näköjään otettu vastaan, iloitsee Rauman kirjastopalveluiden johtaja Karri Hara , jonka mukaan myös Uotilassa on nähtävissä selvää kasvua.

Ensi vuonna kymmenvuotisjuhlaansa viettävä Rauman pääkirjasto on jo pitkään ollut avoinna myös lauantaisin ja lehtilukusali vielä sunnuntaisinkin.

Eurajoen kirjastosta tehtiin viime vuonna 144 003 lainaa, missä kasvua edellisvuoteen oli peräti 3,9 prosenttia. Asukasta kohden tämä merkitsee 24,4 lainaa.

Eurajokelaisten lainaamisinto on valtakunnan huipputasoa, sillä valtakunnallinen asukaskohtainen keskiarvo oli edellisvuonna 18,2.