Kirkkokin avautuu rajoitusten höllentyessä: jumalanpalvelukseen pääsee taas Raumalla, tosin vain 80 henkilöä turvavälein

Pyhän ristin kirkko avaa jälleen ovensa jumalanpalvelukseen sunnuntaina. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Koronavirukseen liittyvien rajoitusten höllentyminen mahdollistaa myös jumalanpalvelukset Rauman Pyhän Ristin kirkossa ensi sunnuntaista alkaen, tiedottaa Rauman seurakunta.

Kirkon ovet avataan jumalanpalvelukseen sunnuntaina 7. kesäkuuta aamukymmeneltä. Jumalanpalvelukseen voi osallistua 80 henkeä puolentoista metrin turvavälein. Välit on merkitty kirkon penkkeihin tarroilla.

Riskiryhmien ei suositella osallistuvan jumalanpalvelukseen paikan päällä. Sairaana seurakunnan tilaisuuksiin ei myöskään tule osallistua. 

Ehtoollista ei jaeta lainkaan, vaan kyseessä on sanajumalanpalvelus. Hygieniasyistä myöskään yhteisiä virsikirjoja ei käytetä.

Fyysisen osallistumisen lisäksi jumalanpalvelusta voi seurata tuttuun tapaan myös Radio Ramonasta tai livelähetyksenä Rauman seurakunnan Youtube-kanavalta.

Pyhän ristin kirkon lisäksi myös Lapin kirkossa järjestetään tulevana sunnuntaina jumalanplvelus klo 13. Siihen voi osallistua kirkossa 52 henkilöä.

Jumalanpalveluksesta tiedottamisen yhteydessä seurakunta kertoo laajemminkin kesän tapahtumista ja kesällä järjestettävästä ohjelmasta verkkosivuillaan julkaistussa uutisessa.

Lisää aiheesta

Rauman seurakunta peruu lukuisia tapahtumia – ehtoollinen jää jumalanpalveluksista pois