Kirkon pihan täytti nauru - seurakunnan pihajuhlia vietettiin tänään lähetystyön teemalla

Aino, 3 ja Miia Järvenpää seuraavat sivusta, kun Toivo Hentunen, 4, laskee liukumäkeä pallomereen. Kuvat: Juha Sinisalo

Iloinen touhu ja vilinä kiinnittävät sunnuntai-iltapäivällä jo kaukaa ohikulkevien huomion. Rauman seurakunnan järjestämään pihajuhlaan Pyhän Ristin kirkon pihamaalle poikkeaakin uteliaita katsomaan, mistä oikein on kyse.

Myös Mira Hentunen tulee poikansa Toivon, 4, kanssa selvittämään asiaa.

- Olemme tulossa Silakkamarkkinoilta, ja Toivo halusi tulla vilkaisemaan, mitä täällä tapahtuu, Hentunen kertoo seuraillen samalla touhupisteellä viilettävää poikaansa.

Syyskauden alussa vietettävä pihajuhla on seurakunnan lastenohjaajan Jaana Raitasen mukaan perinne, jossa on aina jotain hiukan erityisempää.

– Seurakunnassa järjestetään kerran kuussa perhepäivä, jossa on aina ruokailu sekä askartelua ja muuta touhua, Raitanen kertoo.

Perhemessun jälkeen pidetyn pihajuhlan teemana oli tänä vuonna lähetystyö. Iloisessa tapahtumassa oli mahdollisuus muun muassa askarrella, leikkiä ja tutustua eri maan osien lasten elämästä kertovaan lähetysnäyttelyyn. Lähetystyöhön liittyi myös askartelupiste, jossa sai itselleen tehdä jalkapallon afrikkalaiseen tapaan sanomalehdistä, muovipussista ja narusta.  

Moni onnellinen sai sunnuntaina poskeen tai käteen uuden ehostuksen. Aurora ja Paavo Huima löysivät tramboliinin. Isä Harri seurailee lasten touhuja vierestä.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.