Kisarannan talviuintipaikka uintikieltoon

Kisarannan talviuintiin tulee nyt pieni katkos, kunnes vesi on todettu jälleen uintikelpoiseksi. Kuva: LS-Arkisto / Minna Paananen

Rauman ympäristöterveydenhuollon johtajan päätös kieltää uimisen kaupungin omistamalla Kisarannan talviuintipaikalla. Talviuintipaikka sijaitsee Syväraumanlahden Purjehtijankadun puolella.

Kiellon syynä on uimavedestä 9. ja 11.2. otetuissa vesinäytteissä todettu korkea suolistoperäisten bakteerien pitoisuus.

Uimakielto on voimassa toistaiseksi. Syytä uimaveden huonoon laatuun selvitetään. Seuraavat näytteet otetaan 15.2. Uimakielto voidaan purkaa, kun suolistoperäisten bakteerien pitoisuus kahdessa peräkkäisessä näytteessä alittaa sosiaali- ja terveysministeriön asetuksessa annetun raja-arvon.

Uimaveden laadun valvonnassa määritetään säännöllisesti suolistoperäisten enterokokkien ja Escherichia coli -bakteerin pitoisuudet. Tarkoituksena on havaita mahdollinen ulosteperäinen uimaveden saastuminen. Saastuneessa vedessä uimiseen liittyy sairastumisriski. Vedessä saattaa olla erilaisia tautia aiheuttavia bakteereita, viruksia ja alkueläimiä, jotka voivat aiheuttaa vatsatautia, ihotulehduksia tai silmätulehduksia.