Kisojen kesä saa tv-myynnin nousuun

Ensin tulivat MM-jääkiekko ja jalkapallon EM-kisat, sitten yleisurheilun EM-kisat ja pian edessä ovat vielä olympialaisetkin. Kuluva kesä on penkkiurheilijan päiväun, ja se näkyy myös laitekaupassa.

Rauman Expertillä on nyt ruokatauon aikaan päivästä niin vilkasta, ettei myyjää tahdo saada edes kiinni. Sen on huomannut muiden mukana
Markku Eerola, joka oli jo useaan kertaa käynyt etsimässä uutta televisiota.

Eerolan etsinnässä ei ollut talon suurin televisio, vaan kakkostelkkaria pienempään käyttöön. Lopulta 27-tuumainen Samsung lähtikin miehen matkaan.

Expertin myyjän
Mikko Niemenmukaan koteihin haetaan nykyisin yhä suurempia ruutuja.

– Suurin, mitä meidän hyllystämme löytyy, on 60-tuumainen televisio.

Urheilukatsojien unelmakesä on näkynyt selvästi liikkeessä. Myös erilaiset kanavapaketit kasvattavat kisa-aikaan suosiotaan hurjasti.

– MM-lätkän aikaan Canalin paketteja haettiin todella innokkaasti, kun haluttiin kuulla Mertarannan selostus. Myös Räikkösen paluu formuloihin lisäsi pakettien myyntiä.

Tv-laitteisiin saatavat internet-ominaisuudet ovat nousseet yhä tärkeämmiksi. Niitä on ollut saatavilla jo jonkin aikaa, mutta varsinainen trendi niistä on tullut nyt.

– Tv:stä voi nyt vuokrata esimerkiksi leffoja, Niemi valaisee.

Myyjä
Joni JokinenTeknisiltä kertoo, että television näytöistä suosituimpia ovat led-tekniikalla varustetut, joita Jokinen myös kehuu parhaiksi. Muita vaihtoehtoja ovat LCD- ja plasma-tekniikka. Monet ostajat eivät kuitenkaan edes tiedä näyttöjen eroista.

Myös Jokinen nostaa internetin merkityksen esiin. Se on tuonut monien kotiin nettiselaimen olohuoneeseen, vaikkei television internet vielä tietokonetta voikaan korvata.