Kiukunpurkauksia ja kiitosta

Eteläkadun, Kaunisjärvenkadun, Nummenkadun ja Lensunkadun risteyksessä sijaitseva Rauman uusi kiertoliittymä on herättänyt vahvoja tunteenpurkauksia kadulla ja lehtien tekstaripalstalla.

Osa tienkäyttäjistä on haukkunut uuden kiertoliittymään maanrakoon. Sitä on pidetty liian ahtaana, väärin sijoitettuna ja jopa vaikeasti hahmotettavana.

Toiset tienkäyttäjät ovat kehuneet kiertoliittymän joustavuutta, eivätkä he ole kaivanneet autojonoja, joita vanhat liikennevalot keräsivät.

Kiertoliittymän säännöt eivät ole kaikille kulkijoille täysin kristallisoituneet. Maanantai-aamuna harmittavan suuri osa autoilijoista jätti kokonaan vilkuttamatta.

Liikenneopettaja Olli Selkämö kehuu liittymän suunnittelijoita ja rakentajia siitä, että pieneen tilaan on saatu tehtyä näin hyvä kiertoliittymä.

Hänen mukaansa parasta uuden kiertoliittymän toteutuksessa on se, että se on tarpeeksi matala, eikä sen keskiosaan ole ainakaan vielä ängetty mitään taideteoksia tai kukkaistutuksia haittaamaan näkyvyyttä.

Parasta kiertoliittymässä Selkämön mukaan on kuitenkin se, ettei sen yhteyteen ole rakennettu hidasteita.

– Jos siinä olisi töyssyt, ei se missään nimessä toimisi, vaan se keräisi ruuhkaa.

Toinen raumalainen liikenneopettaja Maarit Sandholm-Maikola muistuttaa liittymän käyttäjiä siitä, että jokaisella on velvollisuus kertoa kääntymisaikeistaan ajoissa.

– Jos ajaa esimerkiksi Lensunkatua ja on kiertoliittymästä lähtemässä sairaalan suuntaan, vilkku laitetaan päälle jo ennen liittymään tulemista. Eli jos poistuu ensimmäisestä liittymästä, aina vilkku ajoissa päälle ennen kiertoliittymää, Sandholm-Maikola kertaa.