Klapsakka palkittiin WINNY:llä

25 vuotta sitten raumalainen
Maritta Nevanpääperusti 50 hengen lounasravintolan Metallitien varrelle. Ravintola sai nimensä eteläpohjanmaalaisesta perinneruuasta klapsakasta. Ensi lauantaina vuorossa ovatkin yrityksen 25-vuotisjuhlat henkilöstölle virkistysmatkan muodossa, ja juhlia vietetään työn merkeissä koko seuraava viikko.

Maritta Nevanpäällä ja hänen miehensä
Aarne Nevanpääpalkittiin tiistaina WINNY-palkinnolla.

WINNY-huomionosoituksen saa yritys, joka on merkittävästi edistänyt kuntoutujien pääsemistä työmarkkinoille. Palkinnon myönsivät yhteistyössä Satakunnan TE-toimistot, Satakunnan Yrittäjät ry sekä Satakunnan ammattikorkeakoulu.

Klapsakassa kokeiltiin kuntoutujien työllistämistä jo 1990-luvun loppupuolella. Erään kuntoutujan tarina osoittautuikin jo silloin menestykseksi.

Kun ujo ja arka nuori tyttö saapui töihin, ei Maritta Nevanpää uskonut hänen jaksavan muurahaispesämäisen keittiön vilinässä.

– Hän oli kuitenkin äärimmäisen sisukas, ja hioimme hänen työnkuvaansa yli vuoden ajan.

Lopputuloksena oli se, että kuntoutuja palkattiin lopulta tavallisen työehtosopimuksen mukaan töihin, ja hänestä tuli Klapsakan tehokkaimpia työntekijöitä.

Loppupeleissä ujosta tytöstä kasvoi meitä kaikkia kauniilla lauluäänellään viihdyttänyt työtoveri, josta jouduimme luopumaan vasta, kun hän rakastui ja muutti toiselle paikkakunnalle.