Klassista kitaramusiikkia ensi viikolla Eurajoki-salissa

Freelance-muusikko ja kitaransoiton opettaja Santeri Rautiainen on ahkera konsertoija. Hänen soittoaan on mahdollista kuulla Eurajoki-salissa 23.3.
Freelance-muusikko ja kitaransoiton opettaja Santeri Rautiainen on ahkera konsertoija. Hänen soittoaan on mahdollista kuulla Eurajoki-salissa 23.3.

Eurajoki-salissa 23.3. konsertoiva klassinen kitaristi Santeri Rautiainen on kiertänyt ohjelmistollaan eri puolilla Suomea. Konsertissa kuullaan romantiikan ajan kitarasäveltäjien, J.S. Bachin sekä Olli Mustosen musiikkia.

Freelance-muusikko ja kitaransoiton opettaja on ahkera konsertoija ja kertoo esiintyneensä yli sadassa konsertissa vuodesta 2018 lähtien, jolloin hän soitti Sibelius-Akatemian loppututkintonsa.

– Päämääräänä on viedä konsertteja myös paikkoihin, joissa niistä harvemmin pääsee nauttimaan

Kotimaan ohella Rautiainen on esiintynyt myös eri puolilla Eurooppaa.

Uutta ja vanhaa

Rautiaisen ohjelmisto sisältää musiikkia 1500-luvun kielisoitinteoksista tämän päivän sävellyksiin. Hän kertoo pyrkivänsä kartuttamaan ohjelmistoaan kitaraohjelmiston vähemmälle huomiolle jääneillä mestariteoksilla sekä tuomaan uusia sovituksia soittimelleen.

Klassisen kitaransoiton ohessa Rautiainen soittaa myös erikoisrakenteista sähkökitaraa, joka on syntynyt yhteistyössä soitinrakentaja Philipp Neumannin kanssa. Tulevaisuuden haaveena on myös thereminin haltuunotto.

Hän soittaa myös uutta musiikkia esiintuovassa Kitara Nova- yhdistyksessä.

Muusikkona Rautiainen kertoo vaalivansa työssään erityisesti intoa ja kiinnostusta.

– Tärkeinä vaikutteina omien tulkintojen synnyttämisessä toimivat meditatiivisuus sekä oman vastaanottokyvyn haastaminen, Rautiainen kertoo.

Musiikin ohessa Rautiainen nauttii elokuvista, minimalismista sekä kahvista.

Santeri Rautiainen konsertoi Eurajoki-salissa 23.3. kello 18.