Kodiksamia-kirjallisuuspalkinto laajeni lapsiin: Heli Laaksonen palkitsee innokkaan lukijan

Heli Laaksosen Kodiksamia-kirjallisuuspalkintoon liittyy tänä vuonna myös nuoren lukijan palkitseminen, Kodiksamia Junior. Stipendin saa innokas 6-12 -vuotias lukija. Kuva: Heli Laaksonen

Raumalaisrunoilija Heli Laaksosen Kodiksamia-kirjallisuuspalkinto jaetaan jo kymmenettä kertaa. Juhlavuoden kunniaksi avataan myös Kodiksamia Junior -kisa

Kodiksamia Juniorin voi saada 6-12-vuotias superlukija, nuori innokas kirjallisuuden harrastaja.

Palkinnoksi Laaksonen jakaa Kirsi Kunnas -palkinnostaan 100 euron stipendin ja lahjoittaa lisäksi kirjoittamansa Aapine! -kirjansa lukevan luokan oppilaille.

Palkinto jaetaan Väinö Riikkilä -seuran lukemisen timanttijuhlassa.

Kodiksamia myönnetään vuosittain merkitykselliselle kauno- tai tietokirjailijalle. Kyseessä voi olla sekä uusi että vanha teos.

Tärkein palkitsemisperuste on lukuelämys. 6.12. julkistettavalle voittajalle luovutetaan henkilökohtaisesti Kodiksamia-palkinto, 30 000 ohraryyniä.

Raadin ainoa jäsen ja palkinnon perustaja on Laaksonen.

Vuoden 2020 Kodiksamia-kirjallisuuspalkintoehdokkaat ovat:
Meiju Niskala: Kun syvään hengittäminen ei riitä, Jón Kalman Stefánsson: Kaloilla ei ole jalkoja. Suom. Tapio Koivukari, Sami Karjalainen: Suomen leppäkertut, Anni Kytömäki: Margarita, James Herriot: Kaikenkarvaiset ystäväni. Suom. Heidi Järvenpää, Juha Kauppinen Monimuotoisuus. Kertomuksia katoamisista.