”Kodin ja koulun etäisyys lyhyemmäksi”

Rauman Lyseossa vietettiin lauantaina viimeistä Kodin ja koulun päivää, sillä koulutoiminta Lyseossa loppuu ensi heinäkuuhun mennessä.

– Onhan tässä hieman haikea tunnelma, mutta tällaista elämä on. Eteenpäin mennään, rehtori Juha Nupponen pohdiskeli juuri ennen ilmaisutaidon ryhmän esitystä.

Vaikka haikeutta ilmassa olikin, rehtori oli erittäin tyytyväinen siihen, että niin moni vanhempi oli ottanut osaa päivän tapahtumiin. Hänen arvionsa mukaan vanhempia oli kymmeniä, kun aikaisempiin Kodin ja koulun päivä -tapahtumiin osanottajia oli ollut vain kourallinen.

Myös 9A-luokan oppilaan Santeri Loitomaan vanhemmat olivat tulleet paikalle. Heidän mielestään kodin ja koulun yhteistyötä olisi hyvä tiivistää.

– Tosin tietoa tulee paljon esimerkiksi sähköpostitse, mutta ehkä koulun ja kodin etäisyyttä olisi hyvä lyhentää, Harri Loitomaa pohti.

Ilmaisutaidon ryhmän teatteriesitys Afrikan tähtisopi koululle hyvin, sillä oppilaskunta on kerännyt rahaa Angolan Moxicon läänissä sijaitsevaan Samarian kylään rakennettavaa koulua varten.

Yhteistyössä on mukana myös Kirkon ulkomaanapu. Koulu on suunniteltu yli tuhannelle oppilaalle, juuri tämän verran alueella on alle 15-vuotiaita lapsia.

Keräysaikana tarkoitus on saada kokoon kustannusarvion mukainen summa, 83 000 euroa.