KOHTI TABLOIDIA: Kukkakauppiaalla on totuttelemista pienempään lehteen

Viherkäisen kauppias Kirsi Sjöroos käärii kukkaset tottuneesti Länsi-Suomen isoihin sivuihin, mutta hän uskoo, että myös tabloidikokoista paikallislehteä pystytään jossain määrin tulevaisuudessa hyödyntämään. Kuvat: Pekka Lehmuskallio

Puutarhakeskus Viherkäisessä Länsi-Suomen tabloidikokoon siirtyminen on aiheuttanut henkilökunnalle pientä päänvaivaa, sillä broadsheet-kokoinen lehti on ollut omiaan kukkasten kääreeksi.

– Joku uusi systeemi tähän pitää kehittää. Onhan meillä lehtiä vielä varastossa, mutta esimerkiksi ensi vuoden paperitarvetta emme ole vielä täyttäneet, kauppias Kirsi Sjöroos kertoo.

Vuodessa lehtiä kuluu Sjöroosin arvion mukaan noin kolme kuutiota.

Pilke silmäkulmassa Viherkäine julkaisi tiistaina Facebook-sivullaan kuulutuksen, jossa se kehottaa ihmisiä tuomaan vanhoja Länsi-Suomia yrityksen tiloissa olevaan rullakkoon.

– Jos kevätsiivouksen yhteydessä kaapeista löytyy vanhoja isoja lehtiä niin ne voi tuoda nyt meille, Sjöroos vinkkaa.

Pienentyvästä sivukoosta huolimatta Sjöroos uskoo, että he pystyvät vastaisuudessa hyödyntämään jollain tavoin myös tabloidikokoista Länsi-Suomea.

"Vuoden päästä tähän aikaan ei enää edes muista tätä isompaa Länskäriä."

– Kaikkeen kyllä tottuu. Vuoden päästä tähän aikaan ei enää edes muista tätä isompaa Länskäriä, hän tuumailee.

Sjöroos uskoo, että pienemmällekin tabloidille löydetään Viherkäisessä käyttöä.


Kun lehteä ajattelee lukijan kannalta, odottaa Sjörooskin uutta nasakampaa lehtikokoa ihan innolla.

– Ensimmäistä kertaa kun piti pienempää Hesaria kädessä, ei se tuntunut lehdeltä ollenkaan, mutta toisella kertaa siihen oli jo tottunut.

– Pienempi Länsi-Suomi on ainakin siitä hyvä, ettei sitä tarvitse lukiessa niin paljon liikutella pöydällä ja näkee helposti ne sivun ylälaidankin tekstit, hän jatkaa.