KOHTI TABLOIDIA: Länsi-Suomen lehtiuudistusta viimeistellään - kuukausi h-hetkeen

Juha Närvän ja Jami Jokisen väliaikainen työhuone on pyhitetty kokonaan Länsi-Suomen tabloidin kehittämiseen. Kuva: Maija Männistö

Susivuoresta, Marva Median toimitustilojen alakerrasta, on pyhitetty yksi huone kokonaan tulevan tabloidikokoisen Länsi-Suomen luomiseen.

Tabloidin parissa pakertavat ulkoasuvastaava Juha Närvä ja ympäristötoimittaja Jami Jokinen on nimetty työyhteisössä vitsikkäästi Manalan miehiksi työpisteen sijainnin vuoksi.

Mitenkään synkkä meininki alakerran työpisteellä ei silti ole, kun Länsi-Suomen tabloidina ilmestymiseen on aikaa jäljellä kuukausi.

Lehden isot visuaaliset linjat vedettiin jo tammikuussa. Sen jälkeen tekniikan ja ulkoasun muutoksia on tehty konkreettisiksi.

Länsi-Suomen tabloidiuudistuksen tekee oman talon väki, eikä sitä työstämään ole hankittu esimerkiksi erillistä konsulttia.

"Vahvuus tässä on se, että tiedämme kaikkia muutoksia tehtäessä arkitodellisuuden, toimittajien työtavat ja Rauman seudun juttuaiheiden kirjon."

– Vahvuus tässä on se, että tiedämme kaikkia muutoksia tehtäessä arkitodellisuuden, toimittajien työtavat ja Rauman seudun juttuaiheiden kirjon, Jokinen sanoo.

Tabloidiprojektin tiimoilta on tähän mennessä tehty kaksi koelehteä, joissa uudistuksia on päästy konkreettisesti kokeilemaan ja joita on myös voitu esitellä mainostajille sekä lukijoille.

Seuraava tabloidikokoinen Länsi-Suomi on Rauma-päivänä tilaajillekin jaettava varsinainen sen päivän lehti.

Vaikka lehden koko muuttuukin uudistuksessa pienemmäksi, pääjuttujen pituudet eivät tule radikaalisti muuttumaan.

Sivujen määrä sen sijaan kasvaa, sillä tulevan tabloidikokoisen Länsi-Suomen sivumäärä vaihtelee aina 28 sivusta ylöspäin.

– Lehden avausaukeamalla tullaan uudistuksen myötä julkaisemaan pääkirjoitus ja lehden pääuutinen, Närvä kertoo.

Kolmen–neljän aukeaman paikallis- ja kotimaanuutisia seuraa lehdessä ulkomaanuutisten osio ja 1–3 aukeaman mittainen aikalisäosasto.

Näiden perässä lehdestä löytyy tänään-aukeama, jolla julkaistaan tekstarit, mielipiteet, menolista ja sarjakuvat.
Lehden loppuosasta löytyvät urheilusivut sekä kolme sivua tv- ja radiotietoja.

Lehden tekstisivuille sijoitellaan myös moduulikokoisia ilmoituksia. Ilmoituksia löytyy myös lehden toiselta aukeamalta ja viimeisiltä sivuilta.

Lehden välissä voi olla myös yksi tai useampi ilmoitusliite.

Länsi-Suomi ilmestyy tabloidikokoisena ensimmäisen kerran Rauma-päivänä 17.4.