KOHTI TABLOIDIA: Lyhenevätkö jutut, kun sivukoko pienenee?

Länsi-Suomi alkaa ilmestyä huhtikuussa tabloidikokoisena. Perinteikkään sanomalehden iso ulkoasumuutos herättää luonnollisesti kysymyksiä.

Vastaamme tässä muutamiin yleisimmin esitettyihin kysymyksiin, ja kevään edetessä tabloidiprojektin vaiheita tullaan seuraamaan vastakin niin verkossa kuin printissäkin.

Kun lehden koko pienenee, onko juttuja vastaisuudessa vähemmän?

- Ei ole. Tämä on nähty muissa tabloidikokoon siirtyneissä lehdissä. Tabloidiuudistus ei vaikuta varsinkaan Länsi-Suomen paikallisten juttujen määrään.

Ovatko jutut tabloidissa lyhyempiä, kun sivulle mahtuu vähemmän tekstiä?

- Ovat ja eivät ole. Tabloidissa pitäisi olla napakoita juttuja, mutta ne eivät sulje pois myöskään pidempiä juttuja. Tabloidissa tullaan tekemään paljon aukeamataittoja, kun nykyisellään yksi juttu mahdutetaan aina yhdelle sivulle.

Tuleeko sisältöön uudistuksia tabloidin myötä?

- Visuaalisten muutosten lisäksi tarkastelemme myös lehden sisältöä. Olemme miettineet uusia teemasivuideoita. Niistä kerrotaan julkisuuteen, kun ne varmistuvat kunnolla. Uutisjournalismiin tabloidikokoon siirtyminen ei vaikuta, eikä Länsi-Suomesta ole tulossa uudesta koostaan huolimatta viihteellistä iltapäivälehteä.

Voiko tässä vaiheessa vielä ehdottaa omia ideoitaan tabloidiin?

- Toiveita esimerkiksi uudenlaisesta sisällöstä otamme erittäin mielellämme vastaan. Toimitukseen saa yhteyden esimerkiksi sähköpostilla toimitus@marvamedia.fi tai käyttämällä verkkosivujen uutisvinkkilomaketta.