KOHTI TABLOIDIA: Toimituksen tabloiditreenit ovat käynnissä

Jussi Hietikon tekemä Länsi-Suomen tabloidikokoinen juttusivu on ollut toimituksen tiloissa viime viikkoina paraatipaikalla. Kuva: Esa Urhonen

Toimittaja Jussi Hietikko oli Marva Median toimittajista ensimmäinen, joka valmisteli tabloidikokoisen Länsi-Suomen juttusivun pari viikkoa sitten.

– Totta kai oli hienoa olla ensimmäinen ja edelläkävijä, Hietikko hymähtää.

Täysin mullistavaa tabloidin tekeminen ei Hietikolle siltikään ollut, sillä hän on jo muiden toimittajien kanssa päässyt harjoittelemaan toimitusjärjestelmässä tabloidin tekemistä kaupunkilehti Raumalaisen juttuja kirjoittaessa.

Hietikon ensimmäinen LS-tabloidijuttu oli Anssi Kelan haastattelu.

– Kyllä Kelallekin siitä mainitsin, että juttu julkaistaan huhtikuussa historian ensimmäisessä tabloidikokoisessa Länsi-Suomessa.

Aluksi Hietikko oli hieman huolissaan tabloidin pienemmästä sivukoosta – Eikö enää voi kirjoittaa niin pitkiä juttuja?

– Huoli oli kuitenkin turha. Kirjoitin Kelan jutun broadsheet-kokoiselle sivulle ennen kuin keksimme harjoitella kyseisellä jutulla tabloidin tekemistä. Jutun pituutta ei vaihdoksesta huolimatta pitänyt muuttaa, Hietikko kertoo.

Yksitoista vuotta Länsi-Suomessa toimittajana työskennellyt Hietikko kokee tabloidin ja ennakoivan taiton mielekkääksi tavaksi tehdä juttuja.

– Toimittaja pääsee tavallaan itse taittamaan omaa juttuaan. Olen sellainen leikkaa ja liimaa -tyyppi, jonka on ennakoivan taiton avulla helppo hahmottaa valmiin jutun muodostumista sivulle.

– Jos näytöllä näkisi pelkkää tekstiä, ei jutun kokonaisuudesta kuvineen ja kainalojuttuineen saisi niin hyvää kokonaiskuvaa, Hietikko jatkaa.

Marva Median toimitusporukkaa on viimeisten viikkojen aikana koulutettu tulevaan tabloidimuutokseen, jotta kaikki olisi valmiina sunnuntaina 17. huhtikuuta.

– Itse tykkään tabloidikokoisista lehdistä, ja uskon, että uudistuvasta Länsi-Suomesta tulee hyvää palautetta, Hietikko sanoo.

Lehden tekijät jalkautuvat Rauman Citymarkettiin keskiviikkona 6.4. kello 16–18 tapaamaan lukijoita ja kertomaan tulevasta lehtiuudistuksesta.