Koirametsä perusteilla Rauman Sampaanalaan

Punainen ympyrä näyttää suunnitellun koirametsän paikan Rauman Mudaistentien alkupäässä.

Rauman kaupunki on vuokraamassa yksityiselle yrittäjälle metsäalueen Sampaanalasta koirametsän perustamista varten.

Vuokraajana on Mustinmaa Oy. Vuokrattava alue sijaitsee Mudaistentien alkupäässä tien pohjoispuolella. Kyse on kaavaan merkitystä lähivirkistysalueesta.

Alueelle on tarkoitus vuokraajan selvityksen mukaan tulla aidattu yhden kahden hehtaarin metsäalue, jota voi vuokrata koirien ulkoiluun vapaana. Käyttäjiltä peritään maksu ja portin avauskoodin saa käyttöönsä varatuksi alueeksi.

Myös erilaisia harrastus-, koulutus- ja leikkitreffi-tapahtumia on tarkoitus järjestää. Yrittäjä suunnittelee rakentavansa paikalle aidan lisäksi laavun, puuceen, varaston ja grillauspaikan sekä valaistuksen ja parkkipaikan.

Tekniselle valiokunnalle esitetään, että vuokrattavan alueen laajuus on enintään 2 hehtaaria, mutta ala määritellään tarkemmin myöhemmin yhdessä vuokraajan ja kaupungin edustajien kanssa.

Vuokrahinnaksi on tulossa 2 eurosenttiä per neliömetri per vuosi. Vuokra-ajan esitetään ulottuvan vuoden 2031 loppuun saakka.

Tekninen valiokunta käsittelee vuokraamista ensi viikolla. Valiokunnan kautta asia etenee vielä kaupunginhallitukseen hyväksyttäväksi.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut