Koiranpennun pää jäi jumiin maitotonkkaan, tarvitsi lisähappea selvitäkseen ahdingossa

Pelastuslaitos sai Raumalla keskiviikkona vähän erilaisen tehtävän. Hälytys tuli kello 13.26 ja koski eläimen pelastamista.

Kourulantiellä oli nelikuinen lapinkoiran pentu työntänyt päänsä kolmen litran alumiiniseen koristemaitotonkkaan. Pää oli jäänyt jumiin ja oli tiukassa. Kotiväen pelastusyritykset eivät tuottaneet tulosta.

– Pää oli niin tiiviisti tonkassa, että happi alkoi käydä vähiin. Meitä ennen paikalle ehtinyt sairaankuljetus päästi tonkkaan letkulla happea, Rauman paloaseman vs. paloesimies Tero Tommila kertoo.

Niin tukalat oltavat pennulla kuitenkin oli, että pelastussession loppupuolella koiran sydämen toiminta alkoi jo hidastua.

Perhe oli koettanut irrottaa pentua oliiviöljyn avulla. Samaan päätyivät myös pelastajat ja myös onnistuivat. Tommilan mukaan niksi oli siinä, että öljyä piti valuttaa todella paljon.

– Ajattelimme, että pakko pään on mahtua tulemaan ulos, kun se oli mahtunut menemään sisällekin. Mutta tiukassa se oli. Voimaa piti käyttää ja pikkuhiljaa nuljuttamalla pää saatiin pois tonkasta.

Pelastusoperaatio onnistui ja pentu voi hyvin. Koiran voinnin kävi vielä eläinlääkäri varmistamassa.