Kokemäen apteekin henkilökunnassa kaksi koronatartuntaa – riski asiakkaille kuitenkin vähäinen

Työntekijät eivät ole olleet oireisina töissä. Apteekissa asioineita pyydetään kuitenkin tarkkailemaan omia oireitaan.

Kahdella Kokemäen apteekin työntekijällä on todettu koronaviruksen aiheuttama infektio, kertoo SataDiagin infektioyksikkö tiedotteessa.

Toinen tapaus tuli ilmi eilen ja toinen tänään. Näinä kahtena päivänä apteekkia on pidetty auki ulkopuolisten työntekijöiden voimin, koska altistuneet henkilökunnan jäsenet määrättiin pois töistä jo eilen.

Tartunnan saaneilla työntekijöillä on ollut asiakastyössä käytössään visiirit, ja lisäksi apteekissa on käytössä suojapleksit. Tartuntariski asiakkaisiin on siksi ollut vähäinen.

Työntekijät eivät ole olleet oireisina töissä, mutta koska tartuttavuusaika alkaa jo kaksi vuorokautta ennen oireiden alkua, tulee viime viikon keskiviikkona ja torstaina sekä tämän viikon maanantaina apteekissa asioineiden tarkkailla vointiaan. Oireiden ilmaantuessa tulee hakeutua koronatestiin.

Myös muut tapauksiin liittyneet lähikontaktit on kartoitettu ja asetettu karanteeniin.

Apteekki joutuu tänään myös sulkemaan ovensa tilapäisesti, koska pääosa työntekijöistä on karanteenissa. Apteekkari Minna Huupposen arvion mukaan apteekki pystytään avaamaan vuokratyöntekijöiden avulla jo ensi maanantaina 30. marraskuuta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut