Kokemäen puukotuksesta pitkä tuomio – tuomittu oli pahoinpidellyt uhria jo aiemmin

Ehdoton vankeusrangaistus tuomittiin tapon yrityksestä, pahoinpitelyistä, kotirauhan rikkomisesta ja laittomasta uhkauksesta.

| Päivitetty

Toista naista vatsaan Kokemäellä lokakuussa 2020 yksityisasunnossa puukottanut nainen on tuomittu ehdottomaan vankeuteen.

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi tiistaina antamallaan tuomiolla kokemäkeläisen vuonna 1981 syntyneen naisen tapon yrityksestä, kotirauhan rikkomisesta, kahdesta pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta neljän vuoden ja kolmen kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Samaisella tuomiolla myös toinen kokemäkeläisnainen tuomittiin kolmen kuukauden vankeusrangaistukseen kotirauhan rikkomisesta, avunannosta pahoinpitelyyn ja pahoinpitelystä.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Juttua on päivitetty 23.8.2021: Syyte tapon yrityksestä hylättiin hovioikeudessa elokuussa 2021 ja naisen tuomio lieveni yhden vuoden ja kahden kuukauden mittaiseksi. Tästä syystä aiemmin jutussa ollut naisen nimi on poistettu.

Pahoinpitely jo toukokuussa

Syytteistä ja tuomiosta käy ilmi, että uhrin eli asianomistajan ja vastaajien ja toisen tuomitun välit olivat olleet riitaiset jo pidempään. Naiskaksikko tunkeutui uhrin kotiin toukokuun lopulla ja pahoinpiteli tätä.

Asianomistajan mukaan nainen oli ottanut tätä kiinni kaulasta, repinyt hiuksista ja astunut tämän käsivarsien päälle.

Asunnossa oli ollut myös mies, joka oli yrittänyt mennä väliin. Toinen vastaaja oli kuitenkin estänyt miestä todeten, että "antaa ämmien selvittää välinsä".

Samassa yhteydessä nainen esitti asianomistajalle myös laittoman uhkauksen todettuaan tappavansa hänet, jos hän soittaa poliisille. Uhri kertoi oikeudessa järkyttyneensä uhkauksesta ja ottaneensa sen vakavasti.

Kuristi kaulasta sähköjohdolla

Toinen pahoinpitely tapahtui syyskuun alussa. Tällöin toinen vastaajista oli pyytänyt asianomistajaa kahville, minkä takia asianomistaja oli mennyt ulos asunnostaan.

Nainen oli tällöin käynyt hänen kimppuunsa kuristamalla tätä sähköjohdolla.

Sama mies, joka oli ollut asunnolla toukokuisen pahoinpitelyn aikaan, pääsi väliin ja väänsi hänet irti asianomistajasta. Naisen katsottiin syyllistyneen pahoinpitelyyn.

Teräaseella haava alavatsaan

Syytteessä luetelluista teoista vakavin eli tapon yritys tapahtui lyhyemmän tuomion saaneen vastaajan asunnolla lokakuun ensimmäisenä päivänä.

Poliisi kertoi tapahtuneesta lyhyesti lokakuussa. Lue: Epäilty tapon yritys Kokemäellä – kolme henkilöä pidätetty

Pienen seurueen päivä oli kulunut juopotellessa. Uhri kertoi oikeudessa yleisluontoisesti, että "kun [tuomittu nainen] on ollut paikalla ja on otettu kuppia, on tullut ongelmia".

Näin kävi myös kyseisenä päivänä. Uhri kertoi oikeudessa istuneensa tuolissa kun toinen vastaaja otti häntä takaapäin kiinni käsivarsista, minkä jälkeen nainen tuikkasi tätä mahaan.

Nainen ei nähnyt tuomitun kädessä veistä mutta tunsi sellaisen osuneen hänen mahaansa. Noustuaan tuolista hän huomasi suolensa tulleen ulos hänen vatsastaan.

Lääkärinlausunnon mukaan uhrin alavatsassa on todettu kaksi senttimetriä leveä ja vähintään kymmenen senttiä syvä haava, joka sopii tuntomerkeiltään puukotuksesta syntyneeksi vammaksi. Oikeus katsoi kaikkineen esitetyn näytön osoittavan riittävällä varmuudella, että nainen huitaisi uhria teräaseella alavatsan alueelle.

Oikeuden mukaan naisen on täytynyt ymmärtää menettelynsä vakavuus ja se, että uhrin kuolema on ollut teon varsin todennäköinen seuraus.

Korvauksia yli kymppitonnin edestä

Vankeusrangaistuksen lisäksi oikeus langetti korvausvaatimuksia. Tapon yrityksen vuoksi tuomitun naisen tulee suorittaa uhrille vahingonkorvauksina hieman yli 9000 euroa.

Lisäksi muiden tekojen vuoksi nainen ja toinen tuomittu velvoitettiin yhteisesti maksamaan 1500 euron vahingonkorvaukset pahoinpitelystä ja kotirauhan rikkomisesta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut