Kokkolassa puolitettiin sähkön siirtomaksut, Turussa perusmaksut - "Raumalla mieluummin investointeja ja paikallisten palvelujen ostoa"

Maksuaikoja voidaan tarvittaessa pidentää ja niin on jo tehty. Näitä tapauksia tullee isosti eteen, kun koronan vaikutukset alkavat firmoissa näkyä. Ihan ensimmäisenä emme ole sähköjä sulkemassa, sanoo Rauman Energian toimitusjohtaja Marko Haapala.

Kokkolan Energia puolitti sähkönsiirron energiamaksut huhti-toukokuulta. Tarkoitus on auttaa yrityksiä ja asiakkaita selviämään vaikean ajan yli.

– Mikäli korona ei vaikuta yrityksen tai ihmisen talouteen negatiivisesti, nämä sähkönsiirtomaksuissa säästetyt eurot kannattaa hyödyntää ostamalla kokkolalaisia tuotteita sekä palveluita. Näin pidämme yhdessä talouden rattaat pyörimässä ja Kokkola elinvoimaisena, Kokkolan Energiaverkot Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jarmo Nissi sanoi.

Turku Energia ilmoitti puolittavansa sähkönsiirron perusmaksun puoleksi vuodeksi. Yhtiön tiedotteen mukaan tämä alentaa liikevaihtoa kolmisen miljoonaa euroa.

Maakaapelointi jatkuu Nikulassa

Aikooko Rauman Energia tehdä jotain vastaavaa, toimitusjohtaja Marko Haapala?

– Aktiivisia suunnitelmia ei ole. Kaupungin kokonaan omistamassa yhtiössä aloitteen pitäisi tulla sieltä puolelta. Se olisi kuitenkin pois investoinneista, kunnossapidosta ja paikallisten palveluiden ostoista, joita kannattaa tällaisena aikana tehdä, vastaa Haapala.

Rauman Energialla on tälle vuodelle investointeja putkessa noin kolmen miljoonan euron edestä.

– Yritämme ne kaikki myös tehdä, jos vaan ehdimme. Investoinnit ovat pääosin maakaapeloinnin jatkamista. Suurin on jo viime vuonna alkanut Nikulan kulma. Kaapelointia tehdään myös Tuki-Areenan suunnalla. Sitten kaupunkialue onkin melkein valmis, kertoo Haapala.

Maksuaikoja pidennetään tarvittaessa

Rauman Energian sähköverkosta jo yli 80 prosenttia on maan alla. Se näkyy positiivisesti sähkökatkosten vähenemisenä.

– Raumalla aloitettiin kaapelointi jo vuonna 2006 eli kauan ennen kuin usemmissa yhtiöissä. Sen ansiosta siirtohintamme ovat halvimmasta päästä, eikä niitä ole tarvinnut muutamaan vuoteen nostaa, kehaisee Haapala.

Mitä Rauman Energia voi tehdä asiakkaidensa auttamiseksi?

– Maksuaikoja voidaan tarvittaessa pidentää ja niin on jo tehty. Näitä tapauksia tullee isosti eteen, kun koronan vaikutukset alkavat firmoissa näkyä. Ihan ensimmäisenä emme ole sähköjä sulkemassa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut