Koko kansan pyöräretki sunnuntaina Säkylässä

Suomen Ladun Säkylän paikallisyhdistys Huovinretki järjestää perinteisen koko kansan pyöräretken tulevana sunnuntaina.

Ensimmäinen pyöräretki toteutettiin jo kesällä 1972. Muita yhdistyksen järjestämiä retkiä myöhemmin ohjelmaan mukaan otettu pyöräretki ei ole päässyt lähellekään latu- ja polkuretkien osallistumislukuja. Ennätys on kesältä 1980, jolloin 946 pyöräilijää hikoili lähes 30-asteen helteessä järvimaisemia ihaillen. 

Tapahtumakeskus sijaitsee tänä vuonna Säkylän Yhteiskoulun pihassa. Muut kirjauspisteet ovat Hinnerjoen TH Yläneellä, Villa Linturi Köyliössä ja Matkusjoen TH Vampulassa.

Lähtöjä kirjataan kello 9 - 12 ja kirjauspisteet sulkeutuvat kello 14. Säkylän yhteiskoulun piste päivystää kello 15 asti.

Matkoina ovat Pyhäjärven ympäri kiertävä lenkki noin 75 km, Köyliönjärven kierros noin 30 km ja Vampulan lenkki noin 33 km.

Maastopyöräilijät lähtevät kello 10 yhteislähdöllä liikkeelle yhteiskoulun pihasta kohti Säkylänharjua noin 40 km:n opastetulle lenkille.

Edellä mainittuja reittejä voi halutessaan yhdistää haluamallaan tavalla. Maantieosuuksia ei merkitä erikseen.

Osanottomaksu on 10 euroa  ja alle 15-vuotiaat pääsevät ilman maksua. Retkestä saat muistoksi kunnikirjan ja järjestäjän ottama tapaturmavakuutus on voimassa tapahtuman ajan.

Tänä keväänä paljon julkisuutta saaneita sähköavusteisia polkupyöriä on myös koeajettavana Säkylän Yhteiskoulun lähialueella. Esittelystä vastaa Harjavaltalainen alan erikoisliike Bikestoppi.