Koko Pohjolassa piippaa tänään

Pohjoismaat viettävät tänään yhteistä palovaroitinpäivää. Päivän tavoitteena on muistuttaa tärkeästä henkivartijasta joulukiireiden alkaessa. Vain toimintakuntoinen palovaroitin antaa aikaa pelastautua tulipalosta.
Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön alustavien tietojen mukaan tulipaloissa on tänä vuonna kuollut 70 henkilöä. SPEK vihjaa, että jokaiselle sopiva ja käytännöllinen joululahjavalinta on sammutuspeite tai käsisammutin.

Pohjoismaissa vietetään yhteistä Pohjolassa Piippaa -palovaroitinpäivää joka vuosi 1.12. Se on hyvä päivä vaihtaa palovaroittimeen paristo ja tarkistaa muutenkin, että palovaroitin on toimintakunnossa. Palovaroittimen toimintakunto kokeillaan painamalla laitteessa olevaa testinappia, kunnes varoittimesta kuuluu kova ääni.

Joulukiireiltä kannattaa varata aikaa palovaroittimien testaamiselle. Kun asunnossa on toimintakuntoinen palovaroitin, joulukinkun paistamisesta ja kynttilän loisteesta voi nauttia turvallisin mielin. Turvallisuutta voi antaa myös joululahjaksi. Sammutuspeite tai käsisammutin on varma joululahjavalinta.

Pohjoismaisen palovaroitinpäivän tavoitteena on myös herättää keskustelua paloturvallisuudesta ja innostaa ihmisiä ottamaan henkilökohtaisesti vastuuta omasta paloturvallisuudestaan.