Kokoomus vaaliliittoon RKP:n kanssa – ”Kasitien vaaliliitto” tavoittelee Satakunnan suurimman listan asemaa ja kolmea kansanedustajaa

Satakunnan Kokoomus ja Suomen ruotsalainen kansanpuolue RKP ovat sopineet vaaliliitosta Satakunnan vaalipiirissä. Puolueet lähtevät vaaleihin listalla, jolle kokoomus asettaa kolmetoista ehdokasta ja RKP yhden.

Useimmiten Suomessa solmitut vaaliliitot ovat puhtaasti teknisiä. Tässä tapauksessa Satakunnan Kokoomus ja RKP ovat kuitenkin sopineet myös yhdestä keskeisestä poliittisesta kärkitavoitteesta: valtatien 8 perusparantamisesta nelikaistaiseksi, vähintään keskipitkällä aikavälillä. Myös vaaliliittokin on nimetty ”Kasitien vaaliliitoksi”:

Puolueiden yhteisenä tavoitteena on ajaa yhdessä jo lähitulevaisuudessa toimenpiteitä, joilla valtatie 8 muutetaan nelikaistaiseksi moottoritieksi koko matkaltaan Turusta Poriin. Pitkän tähtäimen tavoitteena molemmilla puolueilla on nelikaistaistaa koko valtatie Turusta Porin ja Merikarvian kautta Vaasaan saakka.

Sekä Satakunnan Kokoomus että RKP ovatkin hyvin tyytyväisiä siihen, että liikenneministeriö Anne Bernerin johdolla sisällytti uudessa runkoverkkoasetuksessa kasitien valtakunnallisten pääväylien joukkoon.

– On ilahduttavaa, että olemme sopineet vaaliliitosta kokoomuksen kanssa. Meillä on pitkä perinne hyvästä yhteistyöstä, ja tämän vaaliliiton avulla voimme edistää Kasitien kehittämistä. On myös tärkeää, että äänestäjillä Satakunnassa on mahdollisuus äänestää RKP:n ehdokasta tulevissa vaaleissa, toteaa RKP:n puoluesihteeri Fredrik Guseff.

– Koemme Satakunnan Kokoomuksen piirissä, että RKP:n kanssa olemme sekä keskeisistä talouspoliittista asioista, että meille aivan ensisijaisen tärkeistä infrahankkeista samoilla linjoilla. Uskon, että Kasitien vaaliliitto nousee Satakunnan suurimmaksi vaalilistaksi, jatkaa Satakunnan Kokoomuksen puheenjohtaja Satu Hatanpää.