Kokoontumisrajoitukset pysyvät ennallaan Satakunnassa

Satakunnan sairaanhoitopiiri ja kunnat ovat antaneet suosituksia muun muassa aluehallintoviraston määräysten ulkopuolelle jäävien tilaisuuksien ja palvelutoiminnan järjestämisestä sekä maskien käytöstä.

Koronavirustartuntojen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi Lounais-Suomen aluehallintovirasto päätti keskiviikkona pitää ennallaan Satakunnan alueen kokoontumisrajoitukset. 

Alueen epidemiologisen tilanteen lisäksi päätökseen vaikuttivat muun muassa uuden virusmuunnoksen leviämisen uhka sekä valtakunnallinen epidemiologinen tilanne.

Myös Satakunnan alueellinen yhteistyöryhmä suositti kokoontumisrajoituksen jatkamista ennallaan.

Tänään annettu määräys on voimassa sunnuntaista 24.1. alkaen 23.2 saakka. 

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää korkeintaan 20 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia.

Jos yleisötapahtumia ja yleisiä kokoontumisia järjestetään sallituissa rajoissa, niissä pitää noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.

Kokoontumisrajoitus koskee yleisötilaisuuksia, kuten markkinoita, konsertteja ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä.

Aluehallintoviraston toimivalta ei ulotu yksityisiin tilaisuuksiin, kuten juhliin, tai jatkuvaluonteiseen palvelutoimintaan, kuten kauppojen toimintaan, tai viranomaisten kokouksiin.