Kolahtiko renkaasi entistä kovempaa Isometsäntien tasoristeyksessä? Ei hätää, tilannetta paikataan

Asettuminen ottaa aikansa, sanoo työmaamestari. Väliaikaispaikkausta tehtiin jo keskiviikkona öljysoralla, asfaltointityöt hoidetaan ensi viikolla.

Isometsäntien tasoristeys remontoitiin edellisviikonloppuna. Moni on kuitenkin kiinnittänyt risteyksen yli autolla tai polkupyörällä ajaessaan huomiota siihen, että renkaissa tuntuva kolahdus on suurempi kuin ennen remonttia.

Ratojen kunnossapidosta huolehtivan NRC Group Finland Oy:n työmaamestari Arto Kontturi kertoo, että tilanne on tiedossa ja hallinnassa.

– Siinä on varmaan käynyt niin, että asfaltin reunan ja radan kumikannen väliin jäävä reunapalkki aiheuttaa pienen "pykälän" ajouran kohdalle, Kontturi valottaa.

Tilannetta hoidettiin jo keskiviikkona väliaikaisesti täyttämällä ajouraa öljysoralla. Ensi viikolla tehdään vielä sopimuksen mukaiset asfaltointityöt.

Päällysrakenne uusittiin täysin

Kolahduksen aiheuttava rakenne on muutenkin luonteeltaan sellainen, että se ottaa hieman aikaa antaakseen periksi ja painuakseen alemmas.

– Rata on tuettu geometrisesti oikeaan asemaansa, ja se ei anna periksi. Kaikki muu sen ympärillä saattaa elää hetken aikaa ennen kuin se asettuu, Kontturi kuvailee.

Ratatyöt kaikkineen sujuivat moitteettomasti. Lista on pitkä, kun Kontturi kertoo, mitä kaikkea remontin yhteydessä tehtiin.

– Tasoristeyskannen alueelle vaihdettiin päällysrakenne. Se pitää sisällään uuden tukikerroksen eli raidesepelin, uudet betoniset ratapölkyt ja uudet ratakiskot. Lisäksi siihen tuli uusi kevyen liikenteen väylän kertopuukansi ja uusi kumikäytävä maantieosuudelle.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut