Kolea kesä on ollut Makiksessa aiempia vuosia rauhallisempi, muttei pettymys: "Kova halu meillä on kehittää tätä paikkaa ja sen toimintaa"

Kesän uutuudet, kuten Wibit-rata ja aamu-uinnit, ovat löytäneet yleisönsä maauimalassa. Uusia ideoitakin on muhimassa, mutta ne ovat tietenkin salaisuuksia.

Wibit-rata on tuttu uimahallista. Kesäkauden ajan kaupungin rata on maauimalan käytössä lauantaisin – ja kovassa käytössä onkin. Loppuliu'un mallia näyttävät pyhärantalaiset Mia ja Minna.

Kun yritys pyörittää toimintaansa pääosin ulkosalla, on vallitsevalla säätilalla liiketoimintaan vääjäämätön vaikutus.

Tämä pitää paikkansa myös Makiksen eli Rauman maauimalan kohdalla, toteaa taustayhtiö Helpot Velhot Oy:n toimitusjohtaja ja maauimalan jokapaikanhöylä Joel Tervonen.

– Kesä on ollut aikaisempiin vuosiin verrattuna rauhallisempi. Kelit ovat olleet keskimäärin aika viileitä, ja kyllähän se kävijämäärissä väkisinkin näkyy, Tervonen sanoo.

Torstaisin kuntouintia, lauantaisin kiipeilyä ja puuhaa

Ei hän silti pettynyt ole. Kävijöitä on riittänyt läpi kesäkauden, ja uudet ideat ovat osoittautuneet toimiviksi.

Haastattelua tehdään lauantaina, jolloin altaassa lepäilee ilmatäytteinen Wibit-rata. Se näkyy olevan kovassa käytössä – ja sitä se on ollut joka lauantai.

– Se on ollut tämän kesän hitti. Lisäksi lauantaisin alatasanteella on Pallo-Iirojen pyörittämä Iirolandia. Olemme aina halunneet tehdä yhteistyötä paikallisten seurojen kanssa, ja tämä on siitä yksi esimerkki, Tervonen toteaa.

Uutena viikko-ohjelmaan on otettu myös torstain aamu-uinti. Makis on avannut porttinsa kuntouimareille tuolloin jo kuudelta.

– Sinne on löytänyt hyvin porukkaa. Aamu on ollut pyhitetty kuntouinnille. Nämä aamu-uinnit tosin loppuivat tähän viikkoon, mutta kunto-uimaan pääsee aina päiväsaikaankin.

Aukioloajat muuttuvat, kun lomatkin loppuvat

Aamu-uintien loppuminen liittyy laajempaan aukioloaikojen muutokseen, joka astuu voimaan ensi maanantaista alkaen.

Aamuyhdeksältä ei enää kannata portteja avata, kun koulujen lomat ovat ohitse.

Makis on kuitenkin vielä elokuun 26. päivään asti joka päivä auki iltakahdeksaan, kuutena päivänä puolestapäivästä ja lauantaina aamuyhdeksästä alkaen.

Koululaiset eli lapset ovatkin tietysti keskeisintä kohderyhmää.

– Mutta sillä ajatuksella tätä pari vuotta sitten lähdettiin pyörittämään, että puuhaa ja tekemistä löytyisi vähän kaikille, vauvasta vaariin.

"Kova halu kehittää tätä paikkaa"

Aikuisille suunnattuja ovat lauantai-illat, jolloin uimala on K18-yöuintikäytössä ja terassilla esitetään elävää musiikkia.

– Niihin iltoihin on saatu ihan mukavasti sellaista rantapiknik-tunnelmaa, mitä niihin on haettukin. On tuossa sellaisiakin iltoja ollut, että terassi on jouduttu ahtamaan ihan täyteen. Se on ollut hieno juttu.

Kuten aiempinakin vuosina, myös tässä loppukesästä tehtävässä Makis-haastattelussa vihjaillaan tulevasta.

– Sanotaan taas, että monenlaisia ideoita on, mutta pidetään ne vielä salaisuutena, myhäilee toimitusjohtaja Tervonen.

Aiemmin tällaisen vihjailun aiheena on ollut muun muassa sauna, joka otettiin käyttöön viime vuonna. Mistä nyt on kyse, se jää salaisuudeksi.

– Kova halu meillä on tätä paikkaa ja sen toimintaa kehittää. Mutta koska emme ole taikureita, mikään ei tapahdu sormia napsauttamalla, Tervonen naurahtaa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut