Kolmannen koronarokotteen kattavuudessa isoja eroja Rauman seudulla – katso tuoreimmat luvut

Rauman jäähallissa järjestettiin viime viikolla kolmannen koronarokoteannoksen massarokotustilaisuudet kolmena päivänä. KUVA: Juha Sinisalo

Kolmannen koronarokoteannoksen kattavuudessa on roimia eroja Rauman seudun kuntien välillä. Suurimmillaan ero on yli 20 prosenttiyksikköä.

Keräsimme tuoreimmat tiedot oheiseen taulukkoon. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tämänhetkisen suosituksen mukaan kolmatta rokoteannosta tarjotaan kaikille 18 vuotta täyttäneille sekä 12 vuotta täyttäneille riskiryhmiin kuuluville. Tilastoissa kattavuus kerrotaan yleensä 12 vuotta täyttäneiden osuutena, ja näin myös tässä artikkelissa.

Ylivoimaisesti suurin kolmannen annoksen kattavuus on Säkylässä, jossa lähestyy peräti 50 prosentin raja. Vaikka viimeviikkoiset massarokotukset eivät Raumalla täyttäneetkään odotuksia, on kattavuus kaupungissa silti huomattavasti suurempi kuin Satakunnan sairaanhoitopiirissä keskimäärin. Osuus lähenee 40 prosenttia.

Pienin kattavuus on Rauman seudun kunnista tällä hetkellä Pyhärannassa, jossa vasta 26 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä on saanut kolmannen koronarokoteannoksen.

Lisää aiheesta

Massarokotukset ovat olleet Raumalla pettymys – "Rokottajat istuvat turhan panttina"