Kolmas välipäätös: TVO uskoo edelleen olevansa vahvoilla miljardiriidassa

Teollisuuden Voiman mukaan  kolmannessa osapäätöksessä ratkaistaan lopullisesti monet rakennustöiden toteutusta koskevat asiat TVO:n eduksi".

Kansainvälinen välimiesoikeus on antanut kolmannen osapäätöksen Olkiluoto 3 -projektiin liittyen. Miljardiluokan riidassa on kyse OL3-ydinvoimalan rakentamisen viivästymisestä ja sen aiheuttamista kustannuksista.

Teollisuuden Voiman mukaan  osapäätöksessä "ratkaistaan lopullisesti moni rakennustöiden toteutusta koskevista asioista TVO:n eduksi".

- Tämän kolmannen osapäätöksen jälkeen TVO on edelleen sitä mieltä, että TVO:n vaatimukset ovat laitostoimittajan vaatimuksia vahvempia, kommentoi TVO:n lakiasioista ja hankinnoista vastaava johtaja Risto Siilos.

Välimiesmenettely jatkuu kohti lopullista päätöstä, jolla välimiesoikeus määrittää korvausvelvollisuudet laitoksen tilanneen TVO:n ja laitostoimittajakonsortion välillä. Konsortion muodostavat Areva, Areva NP ja Siemens.

TVO on vaatinut laitostoimittajalta 2,6 miljardin euron korvauksia. Laitostoimittaja puolestaan vaatii TVO:lta 3,6 miljardia euroa. Välimiesoikeus ei ole vielä ottanut kantaa rahallisiin vaatimuksiin, mutta TVO perustaa omat vaatimuksensa pitkälti kysymyksiin, joista osapäätöksiä on tehty.