Kolme henkilöä potki maassa makaavaa miestä päähän ravintolan edustalla – kaksi sai tuomion, kolmas jäi tuntemattomaksi

Syyttäjä vaati tuomiota törkeästä pahoinpitelystä, mutta oikeus piti tekoa kuitenkin perusmuotoisena.

Satakunnan käräjäoikeus on tuominnut kaksi miestä ehdolliseen vankeusrangaistukseen Eurassa viime vuoden toukokuussa sattuneesta pahoinpitelystä. Vuosina 1986 ja 1994 syntyneet miehet eivät kuitenkaan olleet ainoat kyseiseen pahoinpitelyyn osallistuneet, vaan mukana oli myös kolmas henkilö, jonka käräjäoikeus totesi jääneen tuntemattomaksi.

Pahoinpitely sattui Kauttualla Kauppatiellä sijaitsevan ravintolan edustalla. Asia ei käy ilmi käräjäoikeuden tuomiosta, mutta se on pääteltävissä tapahtuman jälkeisestä poliisitiedottamisesta.

Molemmat pahoinpitelystä tuomitut olivat tilanteessa humalassa. Syyttäjän mukaan he tekivät euralaismiehelle ruumiillista väkivaltaa lyömällä tätä nyrkeillä kasvoihin ja tämän kaaduttua maahan potkimalla häntä alaselkään, ylävartaloon sekä pään alueelle.

Syyttäjä vaati tuomiota törkeästä pahoinpitelystä, koska uhria potkittiin päähän tämän maatessa puolustuskyvyttömänä maassa.

Oikeus kuitenkin totesi, että koska miehen vammat ovat jääneet vähäisiksi, tekoa ei voida pitää kokonaisuutena arvostellen törkeänä. Teosta on aiheutunut miehelle kipua, särkyä ja tilapäistä haittaa, muun muassa laajat mustelmat ranteeseen ja takaraivoon.

Tuomitut miehet ovat kiistäneet osallisuutensa tekoon eivätkä he halunneet tulla oikeudessa asiassa kuulluksi. Oikeus piti todistajien kertomuksia tapahtuneesta luotettavina ja totesi, ettei syytettä horjuttavaa näyttöä asiassa ole.

Rangaistukseksi miehille määrättiin kahdeksan kuukautta ehdollista vankeutta. Lisäksi heidät määrättiin yhteisvastuullisesti maksamaan pahoinpitelyn uhrille tuhat euroa korvauksia kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta.

Tuomio annettiin syyskuun alussa, ja tuomituista toinen on jo ilmoittanut tyytymättömyytensä tuomioon. Se ei ole vielä lainvoimainen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut