Kolme kuntaa koulutti yhdessä 17 kansainvälistä alueopasta Satakuntaan

Ylikunnallinen opaskoulutus on alueella ainutlaatuinen.

| Päivitetty

Visit Rauman, Visit Eurajoen ja Visit Porin yhdessä kouluttamat kansainväliseet oppaat ovat saaneet koulutuksensa valmiiksi. Kansainväliseksi alueoppaaksi valmistui 17 henkilöä.

Vuoden 2023 aikana käyty kurssi oli lajissaan vaativa ja ainutlaatuinen, kertoo Eurajoen kunnan matkailu- ja tapahtumatuottaja Suvi Taitonen.

–  Yleensä opaskoulutus tapahtuu yhden kunnan alueella.Uudet oppaan ovat valmiudessa antamaan opastusta Raumalla, Eurajoella ja Porissa vähintään suomeksi sekä englanniksi. Vuoden kestäneen ja yli 320 tuntia kattaneen koulutuksen suunnitteli ja veti Pirjo Jaakkola.

Rauman matkailupäällikkö Irene Villanen sanoo, että alueen erityinen veovoimatekijä kansainvälisille matkailijoille on merellisyys. 

– Tämän koulutuksen jälkeen ja nyt valmistuvien oppaiden avulla vastaamme entistä paremmin kansainvälisten matkailijaryhmien tarpeeseen, Villanen toteaa kaupungin tiedotteessa.

Hän iloitsee myös siitä, että valmistuneiden oppaiden joukossa on suomen- ja englanninkielellä opastavien lisäksi muun muassa ruotsiksi ja saksaksi opastavia. 

Muokattu klo 12.33: Lisätty Rauman matkailupäällikön kommentit.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut