Kolme tehtävää alle tuntiin, pelastuslaitos hälytettiin Raumalla niin öljyntorjuntaan kuin puunraivaukseenkin – "Harvinaistahan tämä on, että näitä näin tiiviisti tulee"

Pelastuslaitoksella riitti maanantaiaamupäivänä puuhaa Raumalla. Kuvituskuva.

– Harvinaistahan tämä on, että näitä näin tiiviisti tulee, tokaisee päivystävä palomestari Jari Eno aloittaessaan vastausta toimittajan kysymykseen siitä, mitä tehtäviä Raumalla on meneillään.

Tilannehuone.fi-palvelun mukaan pelastuslaitos sai nimittäin maanantaiaamupäivällä Raumalla kolme eri hälytystä vain neljässäkymmenessä minuutissa.

10.36 tullut hälytys öljyvahingosta vesistössä koski Raumanjokea, jossa on alkukesän aikana useampaan otteseen havaittu jonkinlainen öljykalvo. Niin tälläkin kertaa.

– Se on yksi selvittelyn aihe, joka aina silloin tällöin nousee puheenaiheeksi, kun Raumanjoesta sellaista löytyy. Tämänkertainen ilmoitus tuli Pappilankadun suunnalta, Eno sanoo.

11.05 pelastuslaitos hälytettiin raivaamaan puuta Pohjankadulla. Eno itse ei ollut kyseisen tilanteen päällä eikä siten tiennyt siitä soittohetkellä sen tarkemmin, mutta ainakaan henkilövahinkoja ei kyseinen puu ollut päässyt aiheuttamaan.

11.37 tuli jälleen öljyntorjuntatehtävä, tällä kertaa maalla.

– Ahteentiellä on nostolaitteesta valunut joitakin litroja hydrauliöljyä, jota palokunta siellä torjuu. Arvioimme, tarvitseeko maata kyseisen kohdan alla vaihtaa. Alkutietojen mukaan öljyä on valunut alle 200 litraa, Eno kertoo.