Kolmea eri liikkeenharjoittajaa epäillään varastetun tavaran ostamisesta Turussa

Poliisi pyytää esimerkiksi osto - ja myyntiliikkeitä tarkkaavaisuuteen ostotilanteissa, joissa on edes vähäinen syy epäillä tuotteiden alkuperän laillisuutta. Jotta välttyisi rikosoikeudellisilta seuraamuksilta, ennen kauppoja tulee varmistua, että tuotteet ovat laillisesti myyjän hallinnoimia. Tämä pätee tietysti kaikkeenkin kaupankäyntiin.

Kehoitus johtuu siitä, että poliisi on saanut esitutkinnan valmiiksi rikosepäilyssä, jossa varkaat veivät viime lokakuun lopussa kolmena eri päivänä Muumi-astioita ja Aalto-maljakoita Turun keskustan alan liikkeestä.

Epäillyt miehet saapuivat liikkeeseen peräkkäisinä päivinä viileän rauhallisesti ja alkoivat kerätä astioita reppuihin, vaikka myyjä seisoi vieressä. Epäillyt anastivat astioita yhteensä noin 2 000 euron edestä.

Ainakin osa anastetuista tavaroista oli miltei välittömästi myyty kolmeen eri osto- ja myyntiliikkeeseen Turun keskustassa. Näistä yksi liike oli myynyt tuotteita jo eteenpäin ja niitä oli myynnissä lähikunnan kirpputorilla.

Poliisi takavarikoi kaikki löydetyt anastetut astiat, ja ne on nyt toimitettu takaisin alkuperäiseen liikkeeseen.

Alkurikoksen tekijöitä epäillään kolmesta eri varkaudesta. Lisäksi kolmea osto- ja myyntiliikkeen edustajaa epäillään erinäisistä kätkemisrikoksista. Tapaukset ovat siirtyneet syyttäjälle syyteharkintaan.