Kolmen kirkon pyöräily polkaistiin liikkeelle Raumalla – lopussa maistui soppa!

Rauman ensimmäisen kirkkopyöräilyn starttiin Pyhän Ristin kirkolla osallistui noin 40-50 polkijaa, mutta matkaan sai lähteä liukuvasti sekä kaikilta kirkoilta, joten osallistujamäärä on tätä suurempi. Kimmo Kouru (oik.) ja Jorma Perhe toimivat vetäjinä 20 kilometrin reitillä.

Monikymmenpäinen pyöräilijäjoukko lähti matkaan lauantaina aamulla historian ensimmäiseen Kolmen kirkon pyöräilyyn. Tapahtumassa poljetaan 60 kilometrin reitti Pyhän Ristin kirkolta Lapin kirkkoon ja Kodisjoen kirkkoon ja takaisin.

Myös lyhyemmälle 20 kilometrin matkalle oli hyvin lähtijöitä. Pyöräilijät lähetti matkaan Rauman kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen. 

- Nauttikaa seurasta. Ei se vauhti, vaan yhteinen matka, Luukkonen evästi.

Itsekin pyöräilyä harrastava Luukkonen ei tällä kertaa lähtenyt matkaan aikataulusyistä. Hän kertoi kuitenkin, että kirkkopyöräilyn reitillä on hänelle itselleen pyöräillessä tutuksi tulleita paikkoja.

Ritva Tuuna annosteli jauhelihakeittoa pyöräilyreissun tehneelle Markku Heinolle. Hyvältä kuulemma maistui. Kuva: Kaija Ulmanen

Koko tapahtuman osallistujamäärää voidaan arvioida päivän mittaan, sillä liikkeelle sai lähteä liukuvasti kello 9 ja 11 välillä omaan tahtiinsa. Myös muilta kirkoilta lähti aamuyhdeksältä 20 kilometrin ohjattu pyörälenkki.

Kaiken kaikkiaan Rauman seurakunta oli varautunut noin sadan osallistujan määrään maksuttoman keittolounaan ja kahvituksen muodossa.

Tapahtuman yhteydessä kerätään pyörälahjoituksia vähävaraisten perheiden lapsille. Koossa on jo 9 polkupyörää, joiden lahjoittajina ovat kaupungin ja seurakunnan ohella pyöräliikkeitä ja Lions-klubeja. Kotimaanapu.fi kautta voi myös lahjoittaa.