Kolmoisselvityksen kuntalaistilaisuus ei saanut yleisöryntäystä

Keskiviikkoiltana Eurajoen, Rauman ja Pyhärannan kuntarakenneselvityksen tiimoilta järjestetty ensimmäinen kuntalaistilaisuus ei kerännyt suurta yleisöä Eurajoki-saliin. Pääosin kunnan luottamushenkilöistä ja viranhaltijoista koostunut yleisö otti kuntarakennelain mukaisen kolmoisselvityksen nihkeästi vastaan.

Paikalla olleet kuntalaiset ja kunnan päättäjät kantoivat suurinta huolta pienen kunnan päätösvallan säilymisestä, mikäli kuntaliitos Rauman ja Pyhärannan suuntaan toteutuisi. Myös tällä hetkellä toimivaksi koetun terveydenhuollon palveluiden sekä pienten kyläkoulujen ja kyläkeskuksien kohtalo huolestutti.

– Kuntajako tulee pysymään liitoksen jälkeenkin, se on fakta. Suurimmasta kunnasta tulee automaattisesti koko homman veturi. Vaikka Eurajoki ja Pyhäranta päättäisivät äänestyksissä lyöttäytyä yhteen, voittaisi suurempi Rauma silti 6–0, Eurajoen kunnan asukas Päivi Sanevuori huomauttaa.

Kolmoisselvityksen seuraava kuntalaistilaisuus järjestetään Pyhärannassa ensi viikon maanantaina kello 18 Ihoden koululla.

Laitilassa tilaisuus järjestetään 28.10., Raumalla 30.10. ja Eurassa 4.11.