Kommentti: "Eihän se sitten ole mikään kauppakeskus", parahti 13-vuotias kuullessaan ettei Rauman keskukseen tule välttämättä yhtään vaatekauppaa – mitä keskus tarjoaisi nuorille?

Vaateostoksilla seurataan trendejä ja muodostetaan omaa identiteettiä. Moni nuori pettynee kuullessaan, ettei vaatekauppoja olekaan tulossa, kirjoittaa kommentissaan toimittaja Joosua Lehtinen.

| Päivitetty

Länskärin toimitus on tällä viikolla saanut ilon kohdata reippaita ja fiksuja lapsia ja nuoria, kun valtakunnallista Uutisten viikkoa viettävät koululuokat ovat päässeet osallistumaan aamupalavereihimme.

Juuri tiistaiaamuna juttelimme tästä juttuaiheesta Kaaron koulun kutosluokan kanssa. Kun kyselimme oppilailta, mitä liikkeitä he tulevaan kauppakeskukseen toivoisivat, esiin nousi samoja toiveita kuin Länskärin taannoisessa kyselyssäkin: H&M, New Yorker, Stadium, XXL.

Vaatekauppoja käytännössä kaikki, kaksi jälkimmäistä vain sporttipainotuksella.

Näille ja lukuisille muille raumalaisnuorille lienee pettymys lukea uutisista, ettei vaatekauppoja kenties saada koko keskukseen. Kerroimme asiasta tänään julkaistussa jutussa:

Uutta tietoa Rauman kauppakeskuksesta: tällä tietoa liikevalikoimaan ei ole tulossa yhtään vaatekauppaa, ja Keskoa voisi kiinnostaa ruokakauppa – näin rakentaminen voisi edetä

Oman kotitaloutemme 13-vuotias totesi tästä kuullessaan epäuskoisesti, että ”eihän se sitten ole mikään kauppakeskus”.

Vaatteiden ostelu lienee monelle nuorelle keskeinen juttu shoppailureissuilla. Vaateostoksilla seurataan trendejä ja muodostetaan omaa identiteettiä.

Ottamatta kantaa vaatekauppakulutuksen kestävyyteen ja ympäristöystävällisyyteen voi kuitenkin kysyä, mikä tulevassa kauppakeskuksessa sitten nuoria vetäisi puoleensa?

Yksi vaihtoehto ovat yleiset oleskelutilat, palvelut ja kahvilat.

Niidenkin osalta suunnitelmat ovat haastattelemani Matti Lähteenmäen mukaan kuitenkin vielä kesken – korona kun on vaikuttanut tähänkin puoleen.

Otsikkoa muokattu 11.05: Lisätty sana "välttämättä".

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut