Kommentti: Euran savuavia raunioita vaikea käsittää

Urheilu ja liikunta on aina ollut tärkeä osa Euraa ja euralaisuutta. Siksi urheilukentälläkin on riittänyt käyttäjiä ja kävijöitä. Pitkäperjantaina kävijöitä riitti erityisen paljon, mutta hikoilla saivat vain palomiehet. Kun sana huoltorakennuksen palosta levisi kylällä, moni halusi tulla itse tarkistamaan lohduttoman näyn.

Kun raunioiden savu alkoi hälvetä, palomiehet ryhtyivät sammutustöistä kaatamaan niitä maan tasalle. 

Itsekin olin piipahtamassa kotikylässä, joten käväisin paikalla. Kanssaihmettelijöiden ensimmäinen reaktio oli sama: miksi ihmeessä? 

Kyllä jollakin on täytynyt olla paha olo, useampi päivitteli.

Ironista kyllä, nykyiset urheilukeskuksen huoltotilat rakennettiin aikanaan vuonna 2005 juuri tuhopolton jälkeen. Kymmenissä pukukoppitiloissa ympäri Suomea käyneenä voin vahvistaa, että Eurassa oli varsin prameat oltavat.

Tuolloin onnettomuus kääntyi euralaisten onneksi vähän samalla tavalla kuin vanhan maapohjahallin palo ja uuden upean talviharjoitteluhallin rakentaminen Raumalla.

Nyt urheilukeskuksen todennäköisesssä tuhopoltossa ei ole löydettävissä mitään hyvää.

Kuten EuPan puheenjohtaja Harri Katila Länsi-Suomelle totesi, eniten kärsivät liikuntaa harrastavat nuoret ja tietysti aikuisetkin. Mikäli kunta päättää uudet huoltotilat rakentaa – ja ne ilman muuta tarvitaan – maksajiksi saattavat joutua lopulta kaikki kuntalaiset.

Eurassa on oltu myötämielisiä liikuntapaikkarakentamiselle, mikä on ensi viikonloppuna järjestettävän EuPan 04-poikien Ruukkiturnauksen onni. Palloilijanalkujen ei tarvitse pukea kevättuulessa, kun suhteellisen läheltä urheilukenttää uusitusta uimahallista löytyy erinomaiset pukukoppitilat.

Tulipalouutisen luettuaan eräs kaveri ihmetteli, miksi Eurasta tulee nykyään vain ilkivaltaan liittyviä uutisia. Ehkä se ei aivan näinkään ole, mutta en osannut vastata.

Tein vain samaa kuin hiiltyneitä raunioita katsellessani: pyörittelin päätäni ja ihmettelin.