KOMMENTTI: Miljoonan euron investointi OKL:n väistötiloihin kertoo, että raumalaista yliopistokoulutusta arvostetaan – ja se on upea asia

Rauman OKL:n opetusta on tänä vuonna jouduttu hajauttamaan eri toimipisteisiin. Investoinnit saneerauksiin ja väistötiloihin kertovat kuitenkin valoisasta tulevaisuudesta.

| Päivitetty

Turun yliopiston Rauman opettajankoulutuslaitoksen yksikkö joutuu viettämään tätä lukuvuotta väistötiloissa. Vuokranantajana toimiva Suomen Yliopistokiinteistöt Oy eli SYK sisäilmasaneeraa parhaillaan 3500-neliöistä Teknika-rakennusta Seminaarinmäellä.

Tänään Länsi-Suomessa julkaistusta uutisesta selviää, että Turun yliopiston maksamat väistötilakustannukset ovat jopa miljoonaluokkaa. Itse jutun pääset lukemaan vaikkapa digilehdestä tai LS-sovelluksesta.

Yliopistonlehtori Lauri Kemppinen arvioi jutussa, että yliopiston investointi varsin lyhytaikaisiksi jääviin parakkeihin ja SYK:n sitoutuminen Teknikan saneeraukseen kertovat siitä, että Rauman kampusta todella arvostetaan osana Turun yliopistoa.

Väistötiloista ja paikasta toiseen ramppaamisesta voi olla montaa mieltä. Varsinkin raumalaisten mielissä remontin alta väistämisestä on tullut varsinainen mörkö, kun kaupungin koulut ovat yksi toisensa jälkeen muuttuneet parakkimallisiksi.

Totta tämäkin puoli. Eihän se ramppaaminen mukavaa ole, ja huoli oikeuksien toteutumisestakin voi joissakin tapauksissa olla paikallaan.

OKL:n kohdalla totta on kuitenkin myös lehtori Kemppisen esittämä ajatus: Rauman kampusta todella halutaan vaalia.

Miljoonan euron investointi puolen vuoden väistötiloihin on kova ratkaisu. Teknikan sisäilmasaneeraus tuskin sekään hoituu ihan pikkurahalla.

Kun tähän päälle vielä muistetaan tulevaisuudessa Seminaarinmäelle rakentuva ainutlaatuinen harjoittelupäiväkoti Pikkunorssi, voidaan yksiselitteisesti todeta, että yliopistotasoinen koulutus Raumalla näyttää olevan ja pysyvän suuressa arvossa.

Se on kaupungille upea asia.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut