KOMMENTTI: Vaivaton panostus lapsiperheiden turvallisuuteen

Se on selvä, ettei Kaunisjärvenpuiston hiekkakentälle saa autoja pysäköidä.

Se on selvä, ettei Kaunisjärvenpuiston hiekkakentälle saa autoja pysäköidä. Kieltomerkki on selkeästi näkyvissä.

On kuitenkin vaikeampi ymmärtää, miksi alueesta ei ole jo tehty parkkipaikkaa. Se on suorastaan järjen vastaista.

Kyllä, Steniuksenkadun varrella on pysäköintipaikkoja. Päiväsaikaan niistä on kuitenkin melkoinen pula, koska sairaalan, terveyskeskuksen, hammaslääkärin ja vanhainkodin asiakkaat ja vierailijat tarvitsevat pysäköintitilaa.

Todennäköisempää on, että auton saa parkkiin Tornelankujalle, josta toki ei ole mitenkään ylivoimainen kävelymatka – paitsi ehkä mummulle tai papalle, joka on lastenlastensa kanssa matkaan lähtenyt.

Iso osa parkkipaikoista on myös puistosta katsottuna väärällä puolella Steniuksenkatua. Puisto on laitettu mainioon kuntoon, ja se tarjoaa mahdollisuuksia. Kun niistä nauttimaan saapuu useamman lapsen kanssa, kallisarvoinen lasti olisi huomattavasti turvallisempi purkaa hiekkaparkkipaikan rauhassa kuin kadulla autojen sujahdellessa ohi.

Esimerkiksi Keskuspuistoon on helpompi autolla päräyttää, koska sen vieressä nimenomaan on runsaasti parkkitilaa. Koko puiston mitalla on vinoparkkeja, joista kaiken lisäksi pääsee suoraan puistoon eikä katua tarvitse ylittää.

Jos itse lähden lasteni kanssa autolla puistoon, Ankkapuisto ei ole ihan ensimmäinen eikä toinenkaan vaihtoehto, koska monessa muussa paikassa pysäköinti on helpompaa.

Kaiken lisäksi hiekkakentälle ei nykyisellään näytä olevan mitään käyttöä. Siksi luulisi, että sen valjastaminen sallittuun parkkipaikkakäyttöön on vaivaton panostus lapsiperheiden turvallisuuteen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut