Kongsberg Maritime siirtää osan Norjan Ulsteinvikin potkurilaitetuotannosta Raumalle – "Siirrolla uskomme saavamme tehtaan kapasiteetin täyteen kuormaan ja lisätyövoiman tarve riippuu saatujen kauppojen kehittymisestä"

Kongsberg Maritime kertoo uudelleenjärjestelevänsä ja sopeuttavansa potkulaitetuotantoaan paremmin vastaamaan nykyistä ja tulevaa markkinatilannetta. Osana tätä prosessia osa Norjan Ulsteinvikin potkurilaitetuotannosta siirtyy Suomeen Raumalle.

– Propulsiolaitteiden myynti on ollut jo pitkään laskusuuntainen. Myös kilpailu on kovaa harventuneilla markkinoilla. Siksi olemme laatineet suunnitelmia, jotka tulevat tekemään toiminnastamme kannattavampaa sekä parantaa kilpailukykyämme, sanoo Propulsion and Engines divisioonan johtaja Wenche H. Andersen yrityksen tiedotteessa.

Kongsberg Maritimella on ollut Raumalla jo aiemmin muun muassa portkurilaitteiden kokoonpanoa ja testausta.

– Siirto kasvattaa Rauman tuotantoa, mutta uusia tila- ja laiteinvestointeja ei tarvita. Tarkkaa arviota henkilöstömäärän kasvattamisesta ei ole. Kuormitus on vuosien aikana vaihdellut, mutta keskimäärin tehdas on ollut jo pitkään vajaakuormassa. Siirrolla uskomme saavamme tehtaan kapasiteetin täyteen kuormaan ja lisätyövoiman tarve riippuu saatujen kauppojen kehittymisestä, sanoo toimitusjohtaja Olli Rantanen Kongsberg Maritime Finland Oy:sta.