Konkarijuontaja nauttii kesän kohokohdasta: "Nyt tehdään jotain spesiaalia"

Laura Ruohola otti Pitsiviikko Liven tuottajiin yhteyttä kuultuaan maratonlähetyksestä. Hän juontaa tapahtuman yhdessä Karri Laihosen kanssa.

Tämän päivän synkkä sääennuste ei Laura Ruoholaa lannista. Pitsiviikko Liven toinen juontaja sanoo, että sateella moni saattaa mielellään olla netin äärellä.

Livelähetys alkaa iltapäivällä ja kestää puoleenyöhön asti, ja Ruohola juontaa sen yhdessä toimittaja Karri Laihosen kanssa. Kaksikko ei aiemmin ole tehnyt töitä yhdessä, mutta luotto kaiken sujumiseen on korkealla.

– Tiedän, että Karri on huippuammattilainen.

"Onkohan niillä jo juontaja?"

Laura Ruohola päätyi juontajaksi tällä kertaa vähän eri tietä kuin yleensä. Hän huomasi Instagramissa, että Pitsiviikko toteutetaan koronatilanteesta huolimatta vaikkakin vähän eri tavalla.

– Ajattelin, että mahtavaa, ihanaa, nyt tehdään jotain spesiaalia! Onkohan niillä jo juontaja? Koin, että tämä on itseäni lähellä oleva asia ja että saisin tehdä jotain konkreettista Rauman hyväksi.

Hän lähetti saman tien viestin järjestäjille ja kysyi, että jos tekijöitä ei vielä ole valittu, hän olisi tosi kiinnostunut.

– Sain vastauksen, että harvoin osuu viesti niin oikeaan aikaan.

Ruohola arvostaa sitä, että Rauman kaupunki haluaa testata, miten ja minkälaisella koneistolla Pitsiviikon kaltaisen tapahtuman tekeminen uudella tavalla onnistuu ja minkälaisia mahdollisuuksia se antaa tulevaisuutta ajatellen.

– Pitää ajatella asioita niin, että maailma joka tapauksessa digitalisoituu. Pääseväthän ihmiset kuitenkin nauttimaan Vanhasta Raumasta paikan päällä, kun pihatkin ovat avoinna.

Ainutlaatuinen kokemus

Livelähetys on yhdeksän tunnin mittainen ja pitää sisällään niin etukäteen kuvattuja jaksoja eli inserttejä kuin suoraa lähetystä Rauman taidemuseon pihalle pystytetystä studiosta.

Yleisöä ei paikan päälle pääse, vaan koko lähetys on seurattavissa netissä, Rauman kaupungin Youtube-kanavalla.

Urallaan aikoinaan olympialaisten suoria lähetyksiä studiossa vetänyt kokenut juontaja sanoo, että nyt tehdään "jotain uutta".

– Yhdeksän tunnin suora lähetys on järisyttävän iso paketti, en ole koskaan tehnyt mitään näin intensiivisesti.

– Kesäolympialaisissa minulla on saattanut olla 12 tunnin juontokokonaisuus, mutta lähetys on välillä ollut useita tunteja esimerkiksi uimastadionilla.

Kesän kohokohta

Tämä kesä on ollut Laura Ruoholalle monella tavalla poikkeuksellinen. Entinen vapaa toimittaja ja juontaja on työskennellyt Suomen Keskustan viestintäpäällikkönä nyt reilut kaksi vuotta ja pääsee nauttimaan oikeasta kesälomasta.

– Eikä minulla ole tänä kesänä edes kesäkauppaa Vanhassa Raumassa.

Ystävät ovat jo taivastelleet, että kun kerrankin olisi mahdollisuus nauttia kesälomasta, Ruoholan pitää keksiä jotain tekemistä.

– Mutta kun Pitsiviikko Liven tekeminen on oikeasti kesäni kohokohta, hän hymyilee.

– Olen tästä tosi innoissani!Pitsiviikko Live -lähetys tänään pe 24.7. klo 15 alkaen Rauman taidemuseon pihalta seurattavissa Rauman kaupungin Youtube-kanavalta (ohjeet: www.pitsiviikko.fi). Lähetyksen taltiointi katsottavissa jälkeenpäin.

Torilla tavataan, satoi tai paistoi

Illanistujaisia vietetään tänään perjantaina Rauman torilla, oli sää millainen tahansa, vakuuttaa Rauman Yrittäjien toiminnanjohtaja Sari Pettersson.

Hän vetää päähänsä sydvestin ja kehottaa torikansaa keksimään jotain vielä parempaa. Hauskimmat, hassuimmat ja erikoisimmat sadeasut pääsevät someen, Pettersson lupaa.

Lisäksi illanistujaisiin osallistuville on kysely kaupungin tapahtumista, ja vastaamalla osallistuu "sateen pitävien" palkintojen arvontaan.

Katoksien alle suojaan

Sadetta enteilevät säätiedotukset saivat punnitsemaan sitäkin vaihtoehtoa, että tapahtuma siirrettäisiin seuraavaan päivään, Sari Pettersson myöntää.

– Mietimme asiaa ja tiedostimme sään tuomat haasteet. Toisaalta illan ohjelma oli jo lyöty lukkoon, ja esimerkiksi muualta tulevien esiintyjien aikatauluja oli vaikea ryhtyä muuttamaan.

– Ja onhan sää lopulta vain pukeutumiskysymys!

Pettersson sanoo luottavansa siihen, että perinteisenä Mustan Pitsin yönä raumalaiset ovat liikkeellä.

– Voisi olettaa, että koronakevään jälkeen ihmiset haluavat lähteä kaupungille.

Rauman torin kiistellyt katokset tulevat nyt hyvään käyttöön, toiminnanjohtaja huomauttaa.

Katosten alle sijoitetaan pöydät ja tuolit. Myös muita katoksia pystytetään, joten kaikki pääsevät suojaan pahimmalta sateelta.

Tähtiesiintyjänä Eini

Illanistujaisiin voi tuoda omat ruokaeväät tai ostaa syötävää torilta, lähialueen ravintoloista tai kahviloista. Torilla on erillinen anniskelualue ja myynnissä on lähialueen panimoiden tuotteita.

Koko perheen tapahtumassa esiintyvät rautalankamusiikkia soittava Puppe and the Boys. Illan tähtiesiintyjä on Eini.

Moni Rakastunut Raumaan -jäsenliikkeistä on avoinna iltayhteentoista asti.

Illanistujaiset Rauman torilla pe 24.7. klo 16–22.

Perjantaina reipasta sadetta, mutta ensi viikolla lämpenee

Tänään perjantaina Rauman seudulla sataa eikä nyt puhuta pienestä ripottelusta.

– Sade on reippaimmillaan aamuyhdeksän ja iltakuuden välillä, lämpötilakin jää 12 asteeseen, toteaa meteorologi Juha Tuomala Ilmatieteen laitokselta.

Tuuli on navakkaa, merellä 16 metriä sekunnissa ja rantaviivan tuntumassa noin kymmenen.

Sadekuuroja tulee perjantaina illallakin, vaikka yhtenäiset sateet väistyvät.

Sunnuntaina on jo poutaa, ja mahdolliset sateet jäävä sisämaahan.

– Maanantai on taas epävakaisempi päivä, mutta viikon puolivälissä sää lämpenee. Voi olla, että lähennellään hellelukemia, Tuomala ennustaa.

Heinäkuun viimeisen viikon yleisilme on meteorologin mukaan tätä viikkoa lämpimämpi. Sadekuurojen mahdollisuus kuitenkin säilyy.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut