Konsultit suunnittelevat jo Rauman sairaala-alueen uusiokäyttöä

Rauman sairaala-alueen kohtalo on vielä avoinna. Konsulttiyhtiö tutkii parhaillaan millaista käyttöä alueella rakennuksineen voisi tulevaisuudessa olla.


Konsulttiyhtiö tulee tekemään Rauman aluesairaalan ja terveyskeskuksen alueelle yleissuunnitelman. Rauman kaupunki ja Satakunnan sairaanhoitopiiri ovat asiasta jo alustavasti sopineet.

– Suunnitelma kattaa koko alueen ja siinä on tarkoitus pohtia sairaala-alueen käyttöä ja toimintaa tulevaisuudessa. Voi olla, että jostain tilasta luovutaan, joku puretaan, myydään tai vuokrataan. Tilanne on kaikella tavoin vielä avoin, toteaa Satakunnan sairaanhoitopiirin johtaja Ahti Pisto.

Sama konsulttiyhtiö on tehnyt uusiokäyttösuunnitelman myös Harjavallan sairaalasta. Suunnitelman on tarkoitus valmistua vielä tämän viikon aikana. Myyntiin sairaala laitetaan Piston mukaan jo ensi keväänä.

Mikäli laajan päivystyksen sairaaloita koskeva laki menee läpi, loppuu Raumalla anestesiaa vaativa leikkaustoiminta vuoden 2018 alusta. Se tarkoittaa sitä, että silloin Poriin siirtyvät muun muassa tekonivelleikkaukset. 

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.